Blogin arkisto

Piinaavat ideat

Torstai 7.11.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgKoska tänään on suhteellisen aivoton olo, päätin googlata jotain kirjoitettavaa. (Rehellisyys ennen kaikkea.) Googlasin "entrepreneur" ja aloin lukea mitä Wikipedia aiheesta kertoo.

Wikipediassa listataan kolme yrittäjätyyppiä: sosiaalinen yrittäjä, sarjayrittäjä ja elämäntapayrittäjä. Sosiaalinen yrittäjä haluaa parantaa maailmaa teoillaan ja motivoituu enemmän aatteesta kuin rahasta, sarjayrittäjä keksii jatkuvasti uusia bisnesideoita ja elämäntapayrittäjä haluaa tehdä harrastuksesta elinkeinon sekä haluaa enemmän vapautta ja aikaa perhe-elämälle. Siis todella pelkistetysti ja vapaasti käännettynä.

Samaistun näistä yrittäjätyypeistä jokaiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, yritysidea, ideat

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 5 - Myyntityö

Torstai 4.4.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Rasmus Nyberg toimii myyntivalmentajana markkinointiviestintäyhtiö Zeelandissa. Hän ohjeistaa yrittäjiä keskittymään aluksi ennenkaikkea myyntiin.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea, myynti

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 4 - Markkinointi

Torstai 28.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Kun yritys perustetaan, ei siitä tiedä yleensä kuin aloittavan yrittäjän lähipiiri. Tietoisuutta tulee kuitenkin pian kasvattaa, jotta uudessa yrityksessä on edellytyksiä tehdä myyntiä. Laajassa mittapuussa tätä tietoisuuden lisäämistä ja myynnin edellytyksien luomista voidaan pitää markkinointina.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea, viestintä, markkinointi

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 3 - Tuotteistaminen

Torstai 21.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Jokainen yrittäjä on jossain vaiheessa törmännyt tuotteistamiseen – joko huomaamatta tai tarkoituksella. Tuotteistamisen ydinajatuksena on  tuotteen, palvelun tai osaamisen paketoiminen selkeäksi ja helposti ostettavaksi ratkaisuksi asiakkaan tarpeeseen tai ongelmaan.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 2 - Yrityksen perustaminen

Torstai 14.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Yrityksen perustaminen on yleensä jännittävä vaihe yrittäjän elämässä. Itse perustamisvaihe on kuitenkin nopeasti ohi ja itseasiassa melko helppo toimenpide. Käymme läpi tässä artikkelissa miten yritys perustetaan ja mitä tulisi ottaa huomioon ja mistä löytyy lisää tietoa.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja, osa 1

Torstai 7.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Pohdiskelimme, jo jonkin aikaa sitten, ruokatunnilla työporukan kanssa, rooliamme sosiaalisessa mediassa ja blogeja noin yleensä. Tunnistimme, että hyvissä blogeissa ja artikkelisarjoissa on aina mielenkiintoinen teema. Syy kirjoittaa ja syy lukea. Ideoimme samassa artikkelisarjan yrityksen aloitusvaiheesta. Siitä kutkuttavasta tilanteesta kun kaikki on vielä vähän epäselvää; hiotaan yritysideaa, yritysmuoto on vähän hakusessa, mitä kaikkea pitäisi tehdä ennen kuin homma alkaa pyöriä, mistä löytää tietoa, kuinka helppotajuista tieto on.

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea