Blogin arkisto

Mihin katoavat myyjät menevät?

Share |

Keskiviikko 23.4.2014 - Pauli Vuorio


paulivuorioblogi_paakirjoitus.jpgGartner on ennustanut, että USA:n 18 miljoonasta myyjästä 15 miljoonaa saa etsiä muita töitä vuoteen 2020 mennessä. Tätä tulkitaan mm niin, että vain viidennes saa siis pitää työpaikkansa. Suomessa on n. 80 000 B2B-myyjää. Gartnerin logiikalla heitä poistuisi n. 66 000.

Myyjien määrä kyllä tulee todennäköisesti vähenemään, mutta oikeiden myyjien määrä tuskin vähenee. 20% myyjistä, kun tekee 80% tuloksesta niin tälläkin hetkellä  vain 20% myyjiksi kutsutuista ( tai mielletyistä ) on siis oikeasti  myyjiä? Tuskin kaikista myöskään työttömiä tulee, myyjän kun pitäisi osata myydä itsensä johonkin jos kerran myyjä on.

Onkohan niin, että  tuo 20% / 80 % sääntö pätee myös suuntaa-antavasti myös kaikkeen siihen, millä nämä "myyjien" tehtävät korvataan. Digitaalisen markkinoinnin, kuten kaiken markkinoinnin osalta on toden näköisesti ja omien kokemuksieni mukaan niin, että vielä enemmän pätevä, kuin 20% tekee 80% tuloksista ja osa on höttöä. Silti "kaikki" väittävät olevansa hyviä ja aallonharjalla tai sinne just menossa. Edelleen: Kaikki kunnia hyville. Kaikki vaan eivät ole hyviä.20% prosentin parhaan joukossa voi olla vain…. ….niin se 20%! Kaikki kunnia toki kaikille niillekin jotka sinne pyrkivät, mutta eivät ole vielä koskaan päässeet.

Maailmassa monta on myymätöntä asiaa, se vielä hämmästyttää kummastuttaa myös digitaalistakin markkinoijaa. Niin kauan, kuin ihminen on ihminen ja  tarvitsemme ja haluamme olla ihmisten kanssa suoraan tekemisissä  aktiiviselle  henkilökohtaiselle myyntityölle on kysyntää. Myös B 2 B puolella. Myyjä on vaikuttaja ja täytyy muistaa että jopa yli 95 % Suomenkin yrityksistä on muita, kuin suuryrityksiä.

Provosoinko? En yhtään enempää, kuin asiasta on tehty päinvastoin provokaatiota.

Pauli Vuorio
pauli.vuorio@powercompetence.fi

Kirjoittaja on mm. tämän median päätoimittaja sekä myyntikouluttaja.

Klikkaamalla nimeä voit halutessasi lähettää hänelle myös henkilökohtaista palautetta kirjoituksesta tai ottaa häneen yhteyttä.

Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, myyntityö,


Kommentit

23.4.2014 18:53  Myyjät tosiaan katoavat

Mihin myyjät katoavat liikkeissä, joissa tarvitsisin edes jotain tietoa missä jokin tietty tuote on?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini