Blogin arkisto

Läsnätyö, ajansäästöä

Share |

Tiistai 19.8.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgLaskeskelin tuossa niinkin yksinkertaista asiaa, että mikäli tekisin läsnätyötä 2-3 viikossa niin ajansäästö olisi melkoinen. Eli normaalin työpäivän molemmista päistä saisi leikata noin 1,5 tuntia pois. Eli käytännössä kolmellä läsnäpäivällä eli työn tekemisenä etänä säästyisi aikaa noin 9 tuntia muuhun. Eli yksi kokonainen työpäivä.

Oman ajansäästön lisäksi se mahdollistaisi työnteon aloittamisen virkeänä ja hyväntuulisena. Ei olisi ollut stressiä ruuhkasta eikä korpeaisi kotiinlähtö mahdollisine ruuhkineen. Erityisesti kun tiedän itsestäni sen,  että neljä ensimmäistä työtuntia on tehokkaimpia, niin miksi ihmeessä kuluttaisin osan niistä ruuhkassa.

Syy on yksinkertainen eli se, että läsnätyö ei ole  vielä juurtunut suomalaiseen työpaikkakulttuuriin. Vaan, että mieluummin oletetaan olevan paikalla ja mitataan työtunteja sen sijaan että mitattaisiin tuotosta. Mutta ehkäpä jokupäivä töitä voi harkita tekevänsä vaikka Sulavan viitoittamalla mallilla. Eli etänä ja tehokkaimmat työpisteet löytämällä.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.
www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, Läsnätyö, ajansäästö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini