Blogin arkisto

Millä asenteella kohtaamaan työtovereita tai ketä tahansa?

Share |

Perjantai 10.10.2014 - Juha Ahola


juhaahola.jpgAsiakkaan kohtaamiseen asennoitumisessa esim. myynnin ammattilainen osaa kalibroida asenteensa, mutta miten vuorovaikutus toimiikaan työyhteisön sisällä? Muistaako esimies alaisia kohdatessaan vuorovaikutuksen merkityksen, entäpä päinvastoin? Sanotaanko huomenta? Miten sanotaan huomenta? Pysähdytäänkö hetkeen, katsotaan silmiin huokuen hyvää henkeä ja pysähtymistä hetkeen, vai huudahdetaanko ohimennen pakollinen tervehdys?

Tärkeämpää kuin se, mitä tapahtuu on sillä, millainen tunne ihmiselle jää kustakin kohtaamisesta?

Kohtaa kutsuvieras (Kohtaaminen on aina mahdollisuus)

Mitä, jos työtoverin (alainen, esimies, kollega) kohtaamiseen suhtautuisi mahdollisimman useimiten kuten kohtaisi kutsuvieraan? Ystävällisyys, innostuminen ja halu palvella huokuisi vuorovaikutuksessa. Miten innostumme, kun näemme parhaan ystävän, sisaruksen, vanhempamme, isovanhempamme pitkän "erillään olon" jälkeen? Miksi emme voisi tietoisesti kohdata "kutsuvieraita" päivittäin?

Ainutkertaisia ja korkealaatuisia kohtaamisia

Mitä, jos kohtaamisesta saa ainutkertaisen ja korkealaatuisen? Ainutkertaisuutta voisi olla se, että läimäyttää korville, mutta kun kriteerinä on myös korkealaatuisuus, täytyy toimia hyvässä hengessä. Pystytkö palauttamaan mieleen jonkin ainutkertaisetn ja korkealaatuisen kohtaamisen viimeviikoilta työpaikalta, muualta?

Myönteinen eteenpäinvievä asenne

Miten suhtautua asioihin? Samanlaiseen tilanteeseen toinen reagoi negatiivisesti, pessimistisesti, kun taas joku reagoi positiivisesti ja katsoen tulevaan yrittäen löytää mahdollisuuksia. Tapahtuipa mitä tapahtui, myönteinen ja eteenpäinvievä asenne on erinomainen työkalu fokusoimaan ajatukset paremmin.

Kohdatkaamme kutsuvieraita myönteisellä ja eteenpäinvievällä asenteella ja luokaamme kohtaamisista ainutkertaisia ja korkealaatuisia.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, asiakas, myynti, myyntityö, käytöstavat


Kommentit

12.10.2014 22.21  AP

Korniuden ja posisitiivisen asenteen raja tuntuu käytännössä olevan hyvin pieni johonkin piirretty himmeä viiva. Ja väärinymmärtäminen kummallekin ajan suurin trendi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini