Blogin arkisto

Metodi 6-3-5

Share |

Tiistai 9.12.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgJoskus tulee tilanteita, joissa pitää saada mahdollisimman paljon ideoita aikaiseksi. Ja yksi tapa siihen on niinsanottu 6-3-5- metodi. Eli tapa tuottaa lyhyessä ajassa paljon ideoita.

Yksi tapa saada yli sata ideaa puolessa tunnissa on niinsanottu 6-3-5- metodi. Eli se on hyvin yksinkertainen tapa luoda kuuden hengen työryhmällä maksimissan 108 ideaa tai ehdotusta työstämisen pohjaksi.

Menetelmä on yksinkertainen eli siihen tarvitaan käytännössä kuusi ihmistä, munakello ja hiukan paperia. Eli menetelmän tarkoituksena on saada aikaiseksi kolme ideaa viidessä minuutissa. Ja sitten paperit kiertoon ja ideoita jatkokehitetään. Eli puolen tunnin aikana on mahdollista saada aikaiseksi 108 ideaa.

Aina viiden minuutin jälkeen papereita kierrätetään ja luetaan edelliset ideat. Ja yritetään jatkokehittää niitä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen ideat tulee julki ja niitä kehitetään edelleen. Eli ideoitten kehittäminen tapahtuu systemaattisesti.

Joskus kun on pulaa ideoista, niin suosittelen kokeilemaan ideaa. Joskus sitä käyttäessä yllättyy positiivisesti eli ideoita tulee paljon ja puolen tunnin aikana ne kehittyvät systemaattisesti.

Ja tärkeintä tässä on se, että kaikkien ideat kehittyvät systemaattisesti.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, innovointi, ideointi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini