Blogin arkisto

Vastuunsiirtoa

Share |

Tiistai 23.12.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgNetti oikutteli ja soittelin palveluntarjoajalle asiasta. Eilisiltana asiakaspalvelija kertoi, että tutkii asian ja korjaus kestää tunnin pari.  Ja kuusitoista tuntia myöhemmin ongelma oli edelleen korjaamatta. Soitin aamulla ja asiakaspalvelija sanoi ensitöikseen, että siirtää asian edelliselle työntekijälle.

Mieti millaisen kuvan annat asiakkaalle. Ja antamalla positiivisen kuvan, saat  sinnelangan päähän paljon leppoisempia  ihmisiä. Asioiden hoito onsilloin mukavempaa.

Eihän siinä mitään, mutta hän olisi vastuunsiirron sijaan voinut alkaa pohtimaan, että mitähän voi tehdä.  Asiakkalle on aika turhauttavaa se, ettei tiedä missä ja miten asiat etenevät. Sen sijaan, että kertoo siirtävänsä asian toiselle, voi sanoa että selvitän asian ja soitan takaisin määräajassa.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa eli siirtämisessä tulee kuva siitä, että asia ei edes kiinnosta  työntekijää tai yritystä. Mutta ottamalla asian hoitoon,saa asiakas tunteen että hänestä välitetään.

Kuhan pohdin, Kari..

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, vastuunsiirto, asiakas, asiakaspalvelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini