Blogin arkisto

Asiantuntijayrittäjyyden nurjapuoli - osa kaksi

Share |

Torstai 1.12.2016 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgKävin eräässä virallisessa tapaamisessa. Vastapuolelta sinne tuli asianhoitaja, joka oli hiukan vielä ulkona asioiden saamaasta käänteestä. Keskustelu oli hyvin mielenkiintoinen ja opettavainen.

Itsellä on paha tapa tallentaa kaikki sähköpostikeskustelut jotka liittyvät työntekoon. Niin hyvät kuin huonotkin viestit. Ja erityisesti kaikki sellaiset viestit, jotka voin tulkita vastaanottotarkistuksiksi. Eli sellaiset, joita voidaan tulkita pöytäkirjoiksi.

Niiden tallettamisella on vissi tarkoitus. Eli voin tarvittaessa näyttää sen, että asiat on toteutettu. Sana sanaa vastaan on haastavaa toimia. Vaikka asioiden kirjaaminen ja postittaminen tuntuu turhalta ja vastapuolen loukkaamiselta, niin se on tapa dokumentoida tehdyt päätökset. Ja myöhemmin niistä dokumenteista voi olla apua.

Jos myyt asiantuntijaosaamista tai sen tuotteita, niin pyydä aina kuittaus siitä että olet toimittanut oman osuutesi. Pahimmassa tapauksessa joudut todistamaan tehneesi työn ja silloin dokumentit ovat oleellinen osa sitä todistamista.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, yrittäminen, yrittäjä, yritys, maksut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini