Blogin arkisto

Myynti on nyt vakava asia

Share |

Torstai 28.5.2020 - Pauli Vuorio


Suomessa on 286 042 yritystä (Tilastokeskus 2018). Ne työllistävät 1,4 miljoonaa ihmistä ja tuottavat veroja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Yrityksistä 93 prosenttia on alle 10 hengen yrityksiä.

2000-luvulla uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Vuosina 2001-2018 pk-yritykset loivat työpaikkoja yli 150 399 hengelle.
Yritysten 434 miljardin euron liikevaihdosta yli puolet (58%) syntyy pk-yrityksissä ja pk-sektorin osuus BKT:sta on runsaat 40 prosenttia. Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 265 894 (93%).

Mitä tapahtuu, jos vaikkapa puolet näistä alle 10 työntekijän yrityksistä ajautuu konkurssiin koronaepidemian myötä? Rahat vain yksinkertaisesti loppuvat. Isoilla luvuilla se tarkoittaa sitä, että 1,4 miljoonaa työntekijää x 93% x 50% = 650 000 työntekijää menettää työpaikan ja toimeentulon.

Suurimmassa uhassa ovat ensin nämä pienyritykset, joissa kassavirralla eli tämän päivän myynnillä maksetaan erääntyvät laskut. Kaikilla ei ole pahan päivän varaa. Nyt on valtiovallan syytä ottaa nämä luvut tosissaan. ALV, YEL ja muut lakisääteiset maksut sekä kriisilainoitus, keinoja on paljon, jos vaan tahtoa on.

Nyt jos koskaan on meidän suomalaisten aika puhaltaa yhteen hiileen ja tehdä yhteistyötä. Tärkeintä on tietysti jokaisen terveyden turvaaminen. Toiseksi tärkeintä on työpaikkojen ja ihmisten toimeentulon turvaaminen.

Edes tämä tilanne ei saa vielä niitä kaikkia muuttamaan omaa asennetaan myyntiin niiden osalta, joiden päässä on, että tarjonnan tekeminen ja myynti on vain tyrkyttämistä.

Myynti on tyrkyttämistä vain, jos teet sen tyrkyttämällä, eli kaikella tapaa aivan väärin.

Kohteen myyntitoimille pitää myös olla oikea. On helppo kokea tyrkyttämiseksi laadukaskin myynnillinen tarjonta, jos kohde on täysin väärä. Tässä tilanteessa hyvässäkin kohdennuksessa tulee varmasti huteja, se ei ole kuitenkaan se, joka tappaa. Myymättömyys sen sijaan voi tappaa.

Suurimmat esteet muuttaa tätä on meidän omassa päässä. Niin kauan kuin omassa päässä on vain ajatus, että tarjoaminen tyrkyttämistä ja ei ymmärretä myynnin perusfunktioita, on varmasti turha lähteä
”tyrkyttämään”.

Jos suhteen luonti onnistuu tuurilla, tämä ihminen kokee varmaankin sitten tyrkyttämiseksi myös tarpeen ja halun kartoituksen ja viimeistään kaupan clousaamisen.

Asia on erittäin vakava lukuisille mikro ja PK- yrityksille juuri nyt. Viimeistään nyt.

On tietysti selvä, että pysyvän jäljen tämä jättää ja häviäjiä on paljon. Tsempataan toisiamme tämän poikkeustilan ylitse ja toivotaan että viimeistään kesän jälkeen voimme jatkaa normaaleissa oloissa.

Nyt on tärkeää valtiovallan ratkaisut ja se mitä sinä voit tehdä on kaksi asiaa:
Luovat ratkaisut ja älä jää tulee makaamaan!

Avainsanat: myynti, myyntityö, myyntitaito


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini