Blogin arkisto

Herätys, EU!

Keskiviikko 21.9.2011 - Heikki Ikonen

Euroalueella on viime kuukaudet keskitytty säästöohjelmien luomiseen kuluja leikkaamalla ja veroja nostamalla. Mutta velkakriisin akuutti ongelma ei ole valtioiden maksukyvyn ratkaiseva heikentyminen muiden kuin Kreikan kohdalla. Sen ajautumista velkajärjestelyyn markkinat pitävät jo varmana, ja epäluottamus kohdistuu aiheellisesti niihin rahalaitoksiin, joilla tiedetään tai uskotaan olevan liikaa Kreikan velkakirjoja.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, raha, EU, euro, säästöohjelma, Kreikka, velkakriisi, Italia, Espanja, velkasaneeraus, tukitoimet, pankkikriisi

Italian tilanne on vaikea, muttei toivoton

Maanantai 8.8.2011 klo 10.02 - Heikki Ikonen

Rahamarkkinoilla koettiin viime viikolla pahin paniikki sitten syksyn 2008, kun markkinat käänsivät katseensa Italiaan, jonka korot nousivat rysäyksellä samaan aikaan kun pörssit rotkahtivat. Italia on ollut jo kauan euroalueen suuri huolen aihe, vaikka huomio on kiinnittynyt tähän asti Kreikkaan. Italian valtion velka-aste on 120 prosenttia bruttokansantuotteesta. Kreikan suhdeluku on vain jonkin verran korkeampi, ja Italia on euroalueen kolmanneksi suurin talous.

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, rahamarkkinat, pörssi, euro, talouskriisi, Italia