Blogin arkisto

Moraalin lähde kymmenen käskyä?

Keskiviikko 23.6.2010 klo 16.09 - Ahti Pontinen

”Moraalinen kehityksemme ihmisinä on paljon syvällisempää ja aikaisempaa perua kuin kristinuskon päällemme liimaamat opit”, kirjoitti Veli-Pekka Tynkkynen Aamulehden mielipideosastolla viime vuonna.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahti Pontinen, moraalikäsitykset, kaksinaismoralismi, laitoskirkko, Raamatun tulkinta, uskonto ja valta, suvaitsevaisuus, nimikristillisyys, uskonnonvapaus

Kreikka

Tiistai 4.5.2010 klo 9.23 - Kari Uoti

Kreikan valtio on lainannut rahaa sijoittajilta kuin säästöpankin asiakas aikanaan. Tiskin molemmin puolin on järki ollut umpijäässä. Aivan kuin säästöpankissa aikanaan. Yhtäkkiä kaikille oli tarjolla halpaa rahaa mihin tahansa kivaan. Säästöpankin asiakas osti taloja ja tontteja, koska niiden arvo nousi, kun naapurisäästöpankin johtaja antoi rahaa toiselle asiakkaalle, joka osti kiinteistöt, kun rahaa sai. Arvot vääristyivät, niin taloudelliset kuin moraaliset.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, talouskriisi, velkaantuminen, velanhoito, lainananto, sijoitukset, luottolaitokset, korruptio, moraali, demokratia, valta, vallanhimo

Oikeustieto

Keskiviikko 17.2.2010 klo 12.34 - Kari Uoti

Maailma on ruvellaan tietoa. Siitä ei ole kenellekään mitään iloa, jos sitä ei jaeta, anneta niille, jotka sitä tarvitsevat. Tätä varten meillä on toimittajia, jotka tutkivat ja kartoittavat maailmaa, havainnoivat ja tekevät johtopäätöksiä, täyttävät meidän tiedon aukkoja, tekevät meistä kokonaisia.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, toimittajat, journalismi, etiikka, oikeuslaitos, veropetos

USA harkitsee uutistaloille valtion tukea ja tekijänoikeuslakien tiukentamista

Torstai 3.12.2009 klo 8.00 - www.mediaviikko.fi

Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio harkitsee valtion tuen käynnistämistä uutisyhtiöille. Mainostulot laskevat yhä rajusti.

Internetin tuhotessa vuosisatoja vanhan liiketoimintamallin uutisia tuottavat yhtiöt ovat ajautuneet syviin talousvaikeuksiin ja niiden toimintaa uhkaa lopettaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tekijänoikeuslaki, lait, uutistalot, mainostulot

Miten yhteiskunta määrittelee yrittäjän?

Perjantai 10.7.2009 - Santeri Maunumäki

Miten on mahdollista, että kolme enemmän tai vähemmän julkista tahoa määrittelevät yrittäjyyden toisistaan poikkeavalla tavalla? Kyseessä on kolme hyvinvointiyhteiskunnan tukipilaria: veronkanto, eläketurva ja Kansaneläkelaitos.

Havahduin yrittäjyyden määrittämiseen liittyviin epäselvyyksiin konsultoidessani yhtä alallaan tunnettua omistajavetoista yritystä. Yrittäjällä oli sen verran työvuosia takana, että hän ajatteli siirtyä eläkkeelle ja etsi jatkajaa yritystoiminnalle.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Santeri Maunumäki, Kela, Kansaneläkelaitos, Eläketurvakeskus, yrittäjyys, määritelmä, eläkkeelle siirtyminen, eläke, työttömyysturva

Talousrikollisuuden hyökyaalto - vai sensaatiojournalismin?

Maanantai 30.3.2009 klo 8.00 - Heikki Ikonen

Lehdistössä on uutisoitu laajasti Suomen Asiakastieto -yhtiön tiedotetta, jonka mukaan peräti 600 liiketoimintakiellossa olevaa henkilöä toimii vastuuasemissa yrityksissä - vaikka laki kieltää sen. Luku on hurja jo senkin vuoksi, että liiketoimintakieltoon tuomittuja on Suomessa kaikkiaan 900. Tuomio määrätään pääsääntöisesti talousrikosten nojalla. Liiketoimintakiellosta päättää aina tuomioistuin, ja sitä valvoo poliisi.

Pullisteleeko suomalaisten yritysten johto siis tunnettuja talousrikollisia - vieläpä oikeuslaitokselle keskisormea iloisesti heilutellen?

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, Suomen Asiakastieto, liiketoimintakielto, tuomio, talousrikos, oikeuslaitos, yritysoikeus, kaupparekisteri, uutisointi