Blogin arkisto

Miten yritys ja sen henkilöstö varmistavat yrityksen toiminnan ja työpaikkoja taantumassa?

Share |

Torstai 2.4.2009 klo 8.00 - Veli Inget ja Heikki Sjöblom


Valtaosa yrityksistä tulee olemaan ahtaalla seuraavien vuosien aikana kysynnän edelleen vähentyessä tuotteiden ja palveluiden osalta. Asiakkaat siirtävät hankintojaan ajatellessaan ajan epävarmuutta. Talouskriisin aikana yritysten rakenteet ja toimintatavat kehittyvät nopeasti. Taantumassa on myös hyvää verrattuna ylikuumentuneeseen lähimenneisyyteen. Voimakkaassa murroksessa hyvä johtaminen palkitaan yritysten henkilöstössä positiivisesti verrattuna laaduttomaan johtamiseen.

Avainsanat: eläkeikäraja, johtaminen, valmennukset, tehokkuus, tuotanto, kehittäminen, elvytystoimenpiteet


Kommentit

5.4.2009 21.36  Huomio vaan

Joissain tapauksessa kyse ei ole toimintamalleista ja henkilöstöön liittyvistä muutoksista vaan myös siitä, että asiakkaiden saatavat ovat ovat asiakkaan asiakkaan asiakkaan saatavista kiinni.

8.4.2009 9.02  Lama ruokkii itse itsensä

Taantumassa punnitaan monen yrityksen todellinen kilpailukyky. Mielestäni johdon osaaminen nousee arvoon arvaamattomaan. Huono johtaminen voi pahimmillaan kaataa koko firman.

Johdon vastuulla on myös työilmapiiristä huolehtiminen ja henkilöstön työssäjaksaminen. Eihän kukaan voi hyväksi hengeksi yksin muuttua, mutta johdon tehtävä on huomata epäkohdat ja tehdä niille jotain.

Taantumassa ihminen on helposti ihmiselle susi. Puukkoa selkään ja mattoa alta, sellaista on nytkin monilla työpaikoilla. Kun pelkää oman paikkansa puolesta, on helppoa koettaa säilyttää se konsteja kaihtamatta.

Mutta kun yritys on terve, se pärjää taantumassakin paremmin ja nousee sitten taas uusin voimin, kun nousun aika koittaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini