Blogin arkisto

Hyppy korkeimpaan

Share |

Perjantai 22.5.2009 klo 10.25 - Kari Uoti


Oikeusministeri Tuija Brax esittää hovioikeusvaiheen väliin jättämistä vaikeissa jutuissa ja asioiden käsittelyä suoraan korkeimmassa oikeudessa. Tällä on tarkoitus nopeuttaa tuomioistuinmenettelyä vaikeissa asioissa.

Tarkoitetaanko tällä, että hovioikeuden tuomarit ovat tyhmempiä kuin korkeimman oikeuden, vai sitä, että koska asia menee kuitenkin korkeimpaan oikeuteen, jätetään yksi tuomioistuinvaihe väliin ja mennään suoraan sudenkoloon.

Avainsanat: Kari Uoti, tuomioistuinmenettely, korkein oikeus, hovioikeus, tuomarit, EIT


Kommentit

25.5.2009 11.39  Oikeus ja kohtuus

Ennen kuin tällaisesta asiasta osaa lausua mielipiteensä, pitäisi saada tietää kuinka paljon keskimäärin (jos keskimääräistä on edes olemassa) jonkun asian käsittely vie käräjäoikeudessa, hovioikeudessa ja korkeimmassa oikeudessa. Vasta sitten tietäisi missä oikeusasteissa jutut pisimmin makaavat. Se on ilman muuta selvää, että jokainen EIT:n antama moite on liikaa.

25.5.2009 12.00  Keskimäärin vai mediaani

Toisaalta ei keskimäärin kerro kai välttämättä yhtään mitään? Ainakin tulee mieleen, että voi olla niin, että suurin osa jutuista käsitellään ihan järkevässä ajassa, mutta muistan jostain lukeneeni, että jokin osa kestää jopa 4-8 vuottta. Prosenteista en osaa sanoa. Ja kyse oli käräoikeudesta. Hovioikeus ja korkein, että pääsee tai joutuu käsittelyyn ovat kait hitaampia?

25.5.2009 12.06  Lautamiehet oikeuksissa

Suuremmaksi ongelmaksi näen lautamiehet, jotka eivät kai voi käsittää tietyistä jutuista paljon mitään.
Puoluekantakin yms. asiat vaikuttanevat mielipiteeseen. Mielipidehän heillä usein on, eikä tieto se miten asia lain mukaan menee. Entä jos hän ei käsitä tästä elämän alueesta tai vaikka yritysasioissa liiketoiminnasta mitään? Tuomari on tuomari ja lautamiehet ovat mielipideihmisiä..
No Tuomarillahan on kyllä suurempi valta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini