Blogin arkisto

Ei nimi postia pahenna

Share |

Maanantai 25.5.2009 klo 8.00 - Liisa Seppälä


Vai pahensiko? Vuoteen 1990 asti posti kulki, kunhan vain kusti polki. Tuolloin Posti-Tele muuttui liikelaitokseksi, jonka taloudenpito irrotettiin valtion ja tulo- ja menoarviosta. Kustin vauhti taisi tällöin hieman hidastua ja ruostetta ketjuihin alkoi ilmaantua enemmänkin vuoden 2001 myötä, kun Suomen Postista tuli julkinen osakeyhtiö.

Vuoden 2007 nimenmuutoksen jälkeen tuntuu usko postinjakelun toimivuuteen melkoisesti romahtaneen. Itella taisi sysätä Kustin pyörän pöpelikköön.

Avainsanat: Posti, Itella, luottamus, mielikuvat, huono kokemus, postitus


Kommentit

25.5.2009 11.28  XXX

Hyvä kirjoitus ja erittäin paikkansapitävä.

Postin alasajo alkoi juuri 1990-luvun alkupuolella. Mielestäni on suoranainen häpeä, että postin kaltaisiin peruspalveluihin ei muka enää ollut varaa. Se kun kuitenkin on - tai sen pitäisi olla - peruspalvelu, jonka täytyy olla helposti saatavilla.

Aikoinaan todellakin Kusti polki halki tuulen ja tuiskun kirjeet perille, olipa osoite tarkka tai vähän sinne päin. Nyt kuulee joka suunnalta tarinoita merkillisistä viiveistä tai jopa katoamisista. Eivät voi olla pelkkiä yksittäistapauksia, kuten julkisesti selitetään.

Mitä nimeen tulee, niin Itella on yksinkertaisesti naurettava nimi, Posti on selkeä, suomalainen, aivan kunniakas nimi perinteitä omaavalle toiminnalle. Kummallista ja typerääkin hävetä perisuomalaista nimeä, joka niin selvästi kertoo mitä yritys tekee.

25.5.2009 19.26  Paul Tiililä

Isoisän aikaan posti kannettiin kaupungeissa kolme kertaa päivässä. Itse muistan Helsingin ajoiltani 1950-luvulla, että posti jaettiin kahdesti päivässä.
Nyt se tulee kerran päivässä, toivottavasti ei enää siitä huonone.

Nyt on tullut kuvaan mukaan kaikenlaisia lähetyksiä, joita mitataan joka puolelta ja virkailijat selaavat ohjeitaan löytääkseen sopivan taksan.

Ennen aika kätevä ristisidelähetys on poistettu.

Mikähän on tilanne 10 vuoden päästä?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini