Blogin arkisto

Wincapita

Share |

Torstai 4.6.2009 klo 8.00 - Kari Uoti


Ovatko Wincapita ja siihen liittyvät varojen siirrot rikoksia, vai onko kyse jostakin muusta, uhkapelistä, jossa joku voittaa ja toinen häviää.

Sisäasiainministeriön pelipäällikkö, hallitusneuvos Laiho otti aika nopeasti kantaa rikoksen puolesta. Ihmiset, jotka olivat keränneet rahaa Wincapitaan olivat hänen mukaansa syyllistyneet rahankeräysrikokseen samalla tavalla kuin massaliikkeen aktivisti. Tämä ei vielä ole kovin suuri synti. Poliisi ryhtyi tutkimaan rahankeräystä. Olivatko rahankerääjät huijanneet ihmisiä kerätessään rahaa, oliko rahaa sijoittaneille annettu väärää tietoa systeemistä, joka tuntui generoivan uskomattomia tuottoja ja joka veti puoleensa niin rikollisia kuin poliisejakin sijoittajiksi.

Joku voitti ja sai suuria määriä rahaa. Tästä seurasi seuraava epäily, oliko saadut tienestit ilmoitettu verottajalle. Jos ei ollut, oliko rahaa tehnyt syyllistynyt veropetokseen? Tämä tuli listalle seuraavaksi. Jos tienaat rahaa etkä ilmoita sitä verotettavaksi, saatat syyllistyä veropetokseen.

Suuri joukko ihmisiä odottaa, että Wincapita aukeaa, ja jokainen voi nostaa voittamansa rahat ja kaikki päättyy onnellisesti. Suuren ihmisjoukon taloudellinen katastrofi tai pelastus roikkuu tässä, onko jossakin rahaa, jolla laskennalliset voitot voi lunastaa, missä ovat ne kaikki rahat, joita ylivoimainen järjestelmä generoi.

Onko niin, että hirveä määrä ihmisiä sekosi ilmaisen rahan mahdollisuudesta, mahdollisuudesta tehdä rahaa mielettömästi tekemättä mitään. Mahdollisuudesta jäädä eläkkeelle vain sijoittamalla rahaa koneeseen, joka generoi loputtomasti voittoja valituille, jotka pääsivät mukaan.

Poliisi on ilmoittanut, että mitään valuuttakauppaa ei todellisuudessa ole ollut poislukien hyvin pienimuotoista kokeilukaupankäyntiä, joka oli tappiollista. Mitään rahaa ei ole olemassa. Wincapita ei tehnyt valuuttakauppaa saamillaan varoilla. Poliisin keräämät rahat on kerätty niiltä, jotka saivat rahaa toisilta klubilaisilta. Poliisilla ei ole valuuttakauppavoittovaroja taskussaan. Niitä ei ole olemassa.

Ketään ei ole tuomittu tässä asiassa mistään rikoksesta. Tässä asiassa tullaan tuomitsemaan ihmisiä. Toivottavasti ihmiset eivät tuomitse itseään liian ankarasti tajutessaan todellisuuden, joka on selvä, kun siitä poistaa kaiken höyryn. Elämä jatkuu, mutta ne, jotka ovat joutuneet ja joutuvat tämän prosessin kohteeksi, tarvitsevat kaiken mahdollisen oikeudellisen avun, koska vaatimukset tulevassa rikosmenettelyssä tulevat olemaan kovia.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA
Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, Wincapita, rikos, veropetos, valuuttakauppa, rahankeräys, oikeudenkäynti


Kommentit

4.6.2009 14.46  Ei omia rahoja Wincapitassa

Keitähän prosessin kohteeksi joutuneita mahdat tarkoittaa oikeusavun tarvitsijoilla? Rikosprosessin vai syyteprosessin? Ettet tuntisi lukkarinrakkautta lähinnä jälkimmäiseen joukkoon?

Rahastotoimintaa säätelevät Suomessa lait, joita Wincpita on räikeästi rikkonut. Kyse ei ole todellakaan jostain lottoruletista, jossa jotkut voittavat ja toiset häviävät, sellaista on sattuma, ottakaa opiksenne ja unohtakaa koko juttu.

Wincapita johti harhaan systemaattisesti sijoittajiaan ja rikkoi kaikkia mahdollisia rahastolakeja. Verolakien kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Jos ei kirjoittaja tunne sen vertaa rahastolakeja, niin kannattaisi perehtyä, ennenkuin ottaa julkisesti kantaa.

4.6.2009 15.16  ???

Katsopa kirjoittajaa. Taitaapa jotain asioista tietää. ???

4.6.2009 23.19  Ei omia rahoja Wincapitassa

En epäile Uotin lakimiehen taitoja noin yleensä, mutta näköjään hän ei tunne rahastolakia. Se on samanlainen laki kuin kuluttajansuojalaki, ja sama on tarkoituskin - suojella kuluttajaa huijaukselta yms. Rahastolaki säätelee sijoitusstrategiaa, tilinpäätösvelvollisuutta jne. - näitä kaikkia Wincapita rikkoi törkeästi. Luulisi entisen rahamiehen tämmöisen tietävän lakia tarkemmin syynäämättäkin.

Tietysti sijoittajat olivat ahneita ja tyhmiä kun tuommoiseen kusetukseen roponsa laittoivat, mutta rikos mikä rikos. Riskin otto en eri asia, eikä rahastolaki siltä suojelekaan.

Tästä tullaan lätkimään tuomiota, jos syylliset saadaan Suomeen, ja ansiosta istuvat kakkunsa. Ei anna järin hyvää kuvaa meistä suomalaisista yrittäjistä, jos heidän äänitorvesssan moista rosvoilua puolustellaan edes epäsuorasti.

5.6.2009 12.48  Selvä mikä selvä

Tyhmyydestä rokotetaan. Mutta pitää huijauksestakin rokottaa, siitähän Wincapitassa selkeästi on kysymys, huijauksesta. Turha puolustella ja sääliä ketään tietoisen huijauspyramidin rakentamisesta.

5.6.2009 13.52  ???

Käsitän niin, että kyse on enemmän siitä, että näillä syttömillä tai syyllisillä ihmisillä on oikeus saada oikeutta samalla tavalla kuin kenellä tahansa. Ja periaattella syytön kunnes syttömäksi tuomitaan.
Ja siitä, että Sisäasiainministeriön pelipäällikkö, hallitusneuvos Laiho otti aika nopeasti kantaa rikoksen puolesta. Ihmiset, jotka olivat keränneet rahaa Wincapitaan olivat hänen mukaansa syyllistyneet rahankeräysrikokseen samalla tavalla kuin massaliikkeen aktivisti.
Ja eikö oikeus ole ihan kaikilla oikeusapuun muutenkin?

Mehän voimme ottaa kantaa siihen mikä on sopivat rangaistukset, mutta me emme voi tuomita.Oikeuslaitos tekee sitten sen ja tuomarit.

Kaikki eivät kai ole yhtälailla syyllisiä ja syyttömiä? Verolakien kanssa ollaan tekemisissä kyllä todennäköisesti myös.

7.6.2009 17.03  Ei omia rahoja Wincapitassa

Käsitän niin, että kyse on enemmän siitä, että näillä syttömillä tai syyllisillä ihmisillä on oikeus saada oikeutta samalla tavalla kuin kenellä tahansa. ----

Totta kai on. Mutta täytyy silti ihmetellä, miksi tämmöisestä asiasta nyt pitää kirjoittaa julkisesti siihen sävyyn, että ne suurimmat uhrit tässä prosessissa voivat olla ketkut, jotka aivan selvästi ovat syyllistyneet torkeään rikokseen.

Kaipa Uotin omat kokemukset tekevät tämän näkökulman ymmärrettäväksi, ja hänellä on niihin oikeus, mutta eivätköhän ne suurimmat uhrit talousrikoksissa ole yleensä muualla kuin tuomion saaneissa.

18.6.2009 20.19  hubbard RON L a

nyt pelottaa

Lisenssi ei ole keräys!

viestit katoaa?.

#
Operaatio Valkyrie ? Arvoarvostelut | Arvoarvostelut
15. helmikuu 2009 ? Tuo mainitsemasi Tom Cruisen skientologia tuo kyllä jonkinlaista ? lehti ( päätoimittaja Risto Hentunen ), jossa käsiteltiin psykiatrian ?

arvoarvostelut.net/elokuvat/operaatio-valkyrie

Eri uskonnot kyttäävät vanhusten perintöjä ? Keskustelu ? Ajassa ?
Ihmisoikeudet-niminen lehti (päätoimittaja Risto Hentunen ), jossa käsiteltiin ? Nimimerkki ?jura? on kyllä varmaankin sekoittanut tuon skientologian ?

ketkä todella takana.

Ei tosiaankaan ripa.

Hän on ollut scientologi, joten on moraalinen!

KRP NBI?

Todetaan:

ei ole rikos myydä LISENSSEJÄ!

Miksi siis huijaus syyte?

perätöntäkö kaiKKI-

POLIISI mielivaltainen?

3 kertaa netti pysähtyi heti!

Mistä on kyse?

mikä on suomi?

poliisi tom sörnes?

poliisi mukana?

salaista kansainvälistä peliä- panama?

hullu maa?

missä totuus?

poliisikos se vei rahanne?

ei ripa ainakaan jos on kerta ollut skientologiassa-

niin voin sanoa että etiikka on tärkeä asia skientologi-opissa.

eli siksi en usko että on huijari.

keskustelu.plaza.fi/ajassa/keskustelu/t1667438-100...

siksi viittaa että korkeammat tahot on olleet juonimassa.

Nythän valtio saa kaikki rahat?

link
lähde:

keskustelu.plaza.fi/ajassa/keskustelu/t1667438-100...

?Ihmisoikeudet-niminen lehti (päätoimittaja R**** ******** ), jossa käsiteltiin psykiatrian väärinkäytöksiä ja rikoksia, mm. lääkkeiden vaarallisuutta, jne.

Tuli vaan mieleen, että ko. lehdessä oli muistaakseni juttua kuinka joku mielenterveys-psykiatrian yhdistys pyrki saamaan jostain vanhemmasta rikkaasta potilaasta hyötyä taloudellisesti? Eli ei ole ainoastaan uskonnoista kyse, jos tuollaista tapahtuu. Ennemminkin kaikkiin ihmisryhmiin voi osua epärehellisiä henkilöitä.

Samainen Ihmisoikeuskomissio-järjestö, toimii nykyään kansainvälisenä, CCHR nimellä:

Laitan linkit, voitte itse katsoa, koska psykiatria on yleisempi ongelma, mm. lääkeriippuvuuden aiheuttajana, jne., ja psykiatrian potilailta menee rahat ja ihmisoikeudet?:

http://www.cchr.org/ ?

nimet names:

Tom Sörnes,Frode Jorgensen,Tord Myhre

wincapita-ponzi-warning.weebly.com/faktat.html

toni


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini