Blogin arkisto

Kielteinen ihminen on kauhea

Share |

Tiistai 16.6.2009 klo 8.00 - Olli Linjala


Nälviikö hän todellakin sinua jokaisessa tilanteessa? Sanoiko hän sen todellakin pahaa tarkoittaen? Oliko hänen äänen sävynsä todellakin loukkaava, vähättelevä tai pirullinen? Oliko hän tosissaan oikaistessaan syntynyttä väärinkäsitystä vai yrittikö hän todellakin vain valehdellen kääntää asioita edukseen? Halusiko hän todellakin puuttua asioihisi kertoessaan oman ideansa tai mielipiteensä? Kyttääkö hän todellakin sinua jatkuvasti? Kehuessaan jotain muuta ihmistä, tekeekö hän sen todellakin juonien vain moittiakseen sinua? Onko todellakin näin, vai onko oma asenne pahasti ruvella?

Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, valehtelu, ilmapiiri, työilmapiiri, rutiini, myönteisyys


Kommentit

13.11.2008 17.51  Myönteinen asenne kunniaan !

Juuri näin. Kielteinen asenne ruokkii kielteisyttä ja epäonnistumista ja onnistuminen onnistumista. Ja Positiivisuus positiivisuutta !

14.11.2008 15.03  JUST

Helpoin tie on tuo kielteisyyden tie, se on Suomalaisilla varmaan verenperintönä?

18.11.2008 12.26  kyllä

Positiivisuus on POP.

18.11.2008 20.24  Juurikin näin

Positiivisuus on myös hip.

19.11.2008 16.33  Kiitos!

Tein päätöksen muutama vuosi sitten, että en velvollisuudentunnosta tuhlaa kallisarvoista aikaani negatiivisten ihmisten seurassa ja en ole katunut. Suosittelen kaikille!

Toiseksi, aivan pienistä asioista on paljon kiinni. Kokeilepa tympeän ja väsyneen sähköpostivastauksen sijaan lisätä viestiin vaihteeksi hyvän päivän toivotus tai ihan vain kiitos viestistä!

21.11.2008 14.50  JJ

Tämä onnistuminen kannattaa ottaa myös ennakkoluulottomuutena, ettei torju etukäteen asioita, kuten merkittävä osa tekee

22.11.2008 0.11  Neiti Nortti

Kiitokselle: Toimii muuten yllättävän hyvin, vaikeina ja hankalinakin pidettyjen ihmisten kesken asiat saa luistamaan tosi notkeasti: "kiitoksia kun viimeksi sain sen pyytämäni....tosi nopeesti ja vaikka tiedänkin että sulla on hirvee kiire, mutta voitko..." ja riippuen kuinka tuttu hlö kyseessä, niin pelkkä hymiökin voi paljon pehmentää asioita ; )
Toinen juttu taas on turhanpäiväiset höpöttäjät, ihmiset jotka ovat koko ajan äänessä, sanomatta yhtään mitään. Kyllä on positiivisuus välillä kovalla koetuksella, työviikon jälkeen perjantaina iltapäivällä alkaa olla höpötyskiintiö jo niin täys ettei tiedä mitä tekis. Varmaan täytyis kattoo peiliin ja kysyä että mikä minä olen arvostelemaan mikä on fiksua keskustelua. Tai sitten yrittää olla välinpitämätön, mutta kun se bigbrother kaakatus valitettavasti vaan kuuluu ja kuuluu ja häiritsee omaa työtänikin. Tai sitten vaan karjaista että saatana, olkaa nyt vähän aikaa hiljaa, tässä joku yrittää tehdä töitäkin. Että näin positiivista ; )

23.11.2008 13.44  Yltiöpositiivisuuskin on liikaa

Yltiöpositiviisuuskin menee kyllä yli, jos ihminen on teennäinen tai teennäisen oloinen,niin ei semmoistakaan loputtomiin viitsi katsoa. Tyhjän naurajat on tyhjäpäitä.

16.6.2009 15.44  On nähty

Ei siihen tarvita kuin YKSI negatiivinen ihminen, niin työ- tai perhe-elämästä voi tulla täyttä helvettiä. Negatiiviset ihmiset ovat masokisteja, jotka saavat suurimmat nautintonsa siitä, että pelkäävät koko ajan pahinta ja että on ongelmia jatkuvasti. Jos ei ole, niin sitten niitä tehdään ihan itse.

Tuollaiset ihmiset syövät energiaa niin ettei mitään rajaa. Heidän kanssaan normaali elämä on mahdotonta. Pysyttelen kaukana tuollaisista ihmisistä ihan itseni takia. Vaikka negatiivisuus ei niin tarttuisikaan, niin masentaa se ainakin.

Toinen ääripää on sitten ne yltiöpositiiviset, jotka on aina laukomassa jotakin superupeeta ja hienoa. Se on NIIN epäaitoa, että ei voi kuin tuntea myötähäpeää ja häipyä paikalta.

Positiivisuus työpaikalla on yksinkertaisesti vain sitä, että tekee hommansa ja on väleissä työkavereiden ja pomon kanssa. Ei siinä tarvita sen kummempia small talkeja jos ei huvita. Omaa persoonaa voi tuoda esiin sen verran kuin itse haluaa. Jollekin sopii jutustelu ja naureskelu, joku toinen tykkää vähän etäisemmästä meiningistä. Kun nyt vaan jokainen hyväksyisi kanssaihmisensä sellaisina kuin ovat niin moni ilmapiiri olisi parempi. Mutta kielteisiin ihmisiin on oikeuskin suhtautua varauksella ja kriittisesti, koska he tuhoavat työpaikan hengen, jos ei muuten niin hiljaa hivuttamalla.

18.6.2009 14.58  Eräs ravintoloitsija Riihimäeltä

Positiivisuus on elämäntapa! Mielestäni ei ole positiivisuutta laukoa "superupeeta tai hienoa" joka asiaan, ne ovat vain täytettä jolla saadaan omaa asiaa nostatettua. Positiivisuus on voima joka ruokkii omaa elämää, ja siten se ruokkii myös muita.

Oletteko koskaan kokeilleet sanoa tällaiselle nega-persoonalle tavastaan? Yleensähän he eivät edes tiedä olevansa negatiivisia! Vaikka nega-persoona vastustelisi kuinka olevansa hengensyöjä, hän saa takuulla ajateltavaa toisen siitä huomauttaessa. Sanokaa rohkeasti niin hyvässä kuin pahassakin, ei tarvitse olla "asemaa" sanoa, työilmapiirin muutos riittää asemaksi.

Taidamme vain olla aivan liian vaatimattomia ja ujoja arvostelemaan ennenkaikkea itseämme saatikka sitten muita julkisesti. Hymykin on ilmaista, YES! Mukavaa loman odotusta kaikille positiivisille!

12.9.2022 19.25  Hannu

Minulla on ongelma. Se on matemaattiset opinnot. Olen kysynyt kaikkialta ilmaisia neuvoja
matemaatiikkaan mutta en ole paljoa saanut. Matematiikan osa-alueita ovat: Matemaattinen
teorianmuodostus, Konnektiivit ja totuustaulut, Avoimet väitelauseet ja kvanttorit, Suora
todistus, Epäsuora todistus ja Induktiotodistus. Sain kurssiini liian vähän materiaalia. Voi olla
jää kurssi kesken, jos ei saa enemmän materiaalia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini