Blogin arkisto

Huippumyyjä: "Tykkään myydä autoja"

Share |

Maanantai 4.1.2010 - Tuija Rummukainen


Tämä Huippumyyjä seurasi autokauppaa jo pikkupoikana. Hänen kotinsa lähistöllä oli autokauppa ja pojalla oli lupa olla autokaupassa, jos ei rikkonut mitään eikä ollut häiriöksi. Tällä tavalla jo 6 - 7-vuotiaana Tatu sai ensimmäisen kosketuksensa autokauppaan.

- Olin siellä kaiket päivät ja seurasin, kuinka automyyjät toimivat, ja imin tietoa itseeni. Katselin kaupan tekoa.

Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä


Kommentit

6.1.2010 22.57  Hevimies

"Sitten joskus käy niin, että asiakas kysyy heti aluksi käytetystä autosta, että onko näillä muuta takuuta kuin kuluttajasuojalain vaatima takuu, niin kaupanteon into lörpsähtää. Tällöin mie annan asiakkaalle esitteen ja saattelen sinne ulko-oven lähelle. Siitä se tuulikaappi ikään kuin imaisee sen asiakkaan ulos liikkeestä. "

Aika paska myyjä jos päättää jo valmiiksi asiakkaan puolesta että se ei osta.

7.1.2010 19.09  ???

Om tainnu kirjoittaja vähän oikaista tai muuntaa, kuulostaa älyttömältä.

12.1.2010 10.08  Jussi

Ei nykyään autoja enää varsinaisesti myydä. Ihmiset katsovat netistä mitä haluavat,ja hakevat sen. Siitä syystä selvitään vain paperien tekemisellä, joka vie tuon 20minuuttia, kun "myyjä" höpöttää omiaan

12.1.2010 10.38  Kyllä myyjissä ja myyntituloksissa on eroja

Ei kyllä pidä paikkaansa. Vai miten muuten on mahdollista, että saman liikkeen samassa tehtävässä olevat myyjät myyvät niin eri määriä ja toiset saavat hintaa ja toiset ei.

12.1.2010 12.39  Jussi

Jotkut "myyjistä" eivät nouse lainkaan tuolistaan. Ne jotka viitsivät olla edes lähellä asiakasta SAAVAT kaupat. Myyntityötä ei juuri tarvita..

Eri asia oli silloin, kun autokaupoissa pyörittiin huvikseen vailla minkäänlaisia autonvaihtoajatuksia. Nykyään on asiat toisin. Mieleinen auto katsotaan verkosta, ja sitä mennään katsomaan.

12.1.2010 15.11  Myyntityötä tarvitaan autokaupassa ja paljon tarvitaankin

Myyntityöhön kuuluu myös"tuolista lähteminen". Niin kuin useimpiin töihin.
Jos ei nouse tuolista tässä työssä ei tee töitä. Se että saa hintaa, eikä myy kaikkein alimmalla mahdollisella hinnalla ja vaihtohyvityksen yms. on myyntityötä myös. Autoa mennään katsomaan kyllä autoliikkeeseenkin, kun katsotaan verkosta tai edelleen ilmoitus lehdestä. Totta. Ei kai sitä voi arvata missä tietyt autot myynnissä.
Myyntityötä tarvitaan silti ja paljon.
Hyvä automyyjä saa asiakkaan ostamaan ja silloin voi syntyä käsitys ettei tarvinnut myydä. Hyvälle myyjälle tämä tapahtuu niin, että se näyttää helpolta. Yritäpä ite. Myydä siis kymmeniä / satoja autoja, kymmenille / sadoille asiakkaille.

28.9.2010 21.55  Birgitta

Oli hyvä kirjoitus, niinhän se on että mikä näyttää helpolta ja sujuu kuin tanssi on usein monenkin vuoden harjoittelun tulos. Pelkästään jutun perusteella sain Tatusta hyvän kuvan ja ostaisin vermaan häneltä auton jos autoa olisin hankkimassa. Ilmeisen hyvä myyjä siis.

9.6.2011 18.43  Moneybookers

Onko nykyään enää edes sellaisia myyntitilanteita että ostajalla ei ole mitään ennakkotietoja tuotteesta (autosta) ja on näinollen alttiina myyjän hehkutukselle?

9.6.2011 19.48  AP

Yritysmyynnissä paljonkin. Automyynnissä kait harvemmin.

9.6.2011 20.13  Pauli Vuorio

Pelkästään hehkuttava myyjä ei oikeastaan ole kovinkaan hyvä myyjän määritelmä yleistykseksi tänä päivänä. Todellisuudessa suurin osa ammattimyyjistä ei sanan varsinaisessa merkityksessä hehkuta lainkaan.
Tämä riippuu tietenkin alasta ja myynninohjauksestakin.
Myyjän hehkutus ei myöskään välttämättä perustu yliargumentointiin tai liioitteluun, kuten karrikoitu myyjän kuva usein mielletään. Joiden ihmisten muistissa olevat "kuvat" myyjistä ovat kymmenien vuosien takaa ja sitä jolta ostetaan tänä päivänä ei myyjäksi edes mielletä kun se ei vastaa karrikoitua käsitystä siitä mikä on myyjä.
Tässä pätee vanha laki: negatiiviset asiat muistetaan paremmin, kuin positiiviset. Jotta puskaradio toimii käänteisesti palvelun pitää olla älyttömän hyvää, suorastaan poikkeuksellista verrattuna siihen, miten helposti negatiivinen puskaradio toimii.
Tämä näkyy myös mediassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini