Blogin arkisto

Asiakas tinkaa ehkä tyhmyyttään!

Perjantai 30.8.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOletko kohdannut tinkaavia asiakkaita? Tuleeko usein se tunne, että hinta on laitettava tosi tiukille, jos myyt esim. sellaisia tuotteita, joissa pelivaraa on? Asiakas vaikuttaa tietävän myös kilpailijoiden hinnoittelun. Sinun on usein käännyttävä toimitusjohtajan tai myyntijohtajan puoleen, onnistuuko tällainen ja tällainen kauppa?

Suostut siis asiakkaan talutushihnaan kuin koiranpentu! Kyllä asiakasta pitää palvella suurella nöyryydellä, mutta myös itsekunnioituksella. Myytävistä tuotteista (tai palveluista) on jäätävä katetta, jotta liiketoiminta voi jatkua ja työpaikat säilyvät.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asiakaspalvelu, asiakaspalvelupäällikkö, huippumyyjä, myyminen, myynti ja markkinointi, myyntityö

"Kunhan en oo vaan myymäsä mittää!" Mikä erottaa asiakaspalvelijan ja myyjän?

Perjantai 23.8.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOletko aktiivinen soittamaan asiakkaille vai toivotko, että asiakkaat ovat yhteydessä sinuun, jotta voit toimia asiakaspalvelijana ja tilauksen vastaanottajana tai käsittelijänä? Tässä on vedenjakaja! Kuka tahansa normaalit sosiaaliset taidot omaava henkilö voi olla asiakaspalvelutyöntekijä ja tilausten käsittelijänä olipa sitten kyse puhelinmyynnistä tai kasvokkain tapahtuvasta kaupantekotilanteesta.

Palveluammateissa on Suomessakin lukuisa määrä ihmisiä. Ruokakaupan kassalla ja lihatiskillä sekä infopisteessä, erikoisliikkeiden kassakoneen takana tai hyllyjen välissä, ravintoloissa tarjoilijoina jne. Löytyy näitä tilauksen vastaanottajia. Jostain ihmeellisestä syystä myös em. joukkoon on pesiytynyt myyjiä. Ja mikä erottaa myyjän asiakaspalvelutyöntekijästä?

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, asiakaspalvelu, asiakaspalvelupäällikkö, huippumyyjä, kanssakäyminen, myyminen, myynti ja markkinointi, rikastava vuorovaikutus, sosiaaliset taidot, vastuu

Suharimyyjä saikkaa eikä myynnin vaiheiden ymmärtämisestä ole tietoakaan!

Perjantai 26.4.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOletko sinäkin kohdannut myyntitilanteita ostajan roolissa törmäten joihinkin seuraavista?

  • Aikataulu venyy (tai alunperinkään ei ole sovittu, kauanko tapaaminen kestää)
  • Ice breakin jälkeen myyjä siirtyy suoraan myytävän tuotteen/palvelun monotoniseen esittelyyn
  • Myyntitilanne menee lämpimikseen puhumiseksi niitä näitä
  • Sinä ostajana klousaat tilanteen, miten tästä edetään
  • Myyjällä menee sormi suuhun, jos esität kysymyksiä
  • Myyjä ei jaksa ollenkaan kiinnostua sinusta/yrityksestäsi
  • Myyjän kiinnostuminen sinusta/yrityksestäsi on läpinäkyvää ja vain oman tuotteen/palvelun vinkkelistä huomioivaa
  • Myyjä esittelee tuotteen/palvelu, muttei missään vaiheessa pyytä kauppaa tai esitä ratkaisua (odotteleeko hän, että asiakas ottaa ohjat käsiin?)
  • Myyjä on klousaamassa kauppaa niin nopeasti, että vasta sen jälkeen esität hänelle lukuisan määrän kysymyksiä

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, huippumyyjä, myyminen, myynti, markkinointi, myyntityö

Huippumyyjä kehittää itseä jopa pomolta salaa

Perjantai 25.1.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgItsensä kehittäminen! Kuuletko siitä joka tuutista? "On tärkeä kehittää itseä!" Kuulostaako se kliseiseltä johtajan, esimiehen promotukselta, koulutus- ja valmennusyritysten lisämyyntiargumentilta tai kirjojen tms. oppimismateriaalikaupittelijoiden myyntipuheilta?

Olipa edellisissä totuudenhiventä tai ei, väitän itsensä kehittämisen olevan välttämätöntä. Ovatko 5 tai 10 vuotta vanhat tiedot riittäviä IT-alalla vai ovatko asiat menneet eteenpäin? Onneksi työkulttuuri ja markkinoiden kasvavat odotukset pakottavat meidät kehittymään, sillä muuten olisimme huutavassa hukassa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenne ratkaisee, huippumyyjä, itsensä kehittäminen, osaaminen, sitoutuminen

Mitäs se myynti oikein onkaan?

Maanantai 10.10.2011 - Pauli Vuorio

Myynti on monestikin aggressiivista ahkeruutta vaativa asia. Ahkera, aktiivinen myyjä päihittää vähemmän ahkeran, elleivät myyntitaito tai muut ominaisuudet eroa järisyttävällä tavalla. Kun määrää on tarpeeksi, saadaan samalla harjoitteita, toistoja, jotka tuovat kokemusta ja rutiineja selkäytimeen.

Myynti on asennelaji. Kun on rakentava asenne ahkeruuteen ja oman työn arvostamiseen, tuloshakuinen pääsee jo hyvään alkuun ja usein paljon pitemmällekin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, ethos, logos, pathos, myynti, myyntityö, huippumyyjä

Huippumyyjä: Talokaupan rautainen ammattilainen

Torstai 28.1.2010 - Tuija Rummukainen

- Olen aina ollut ykkönen, niin kauan kun olen tätä myyntityötä tehnyt. Kerrankin voitin kuukauden mittaisen myyntikilpailun, vaikka olin tuosta kuukaudesta kaksi viikkoa lomalla, kertoo historiastaan Kalervo.

Hän on haastatteluhetkellä 61-vuotias. Myyntityötä hän on tehnyt 37 vuotta. Hän myy taloja eli koteja ihmisille. Hän on joka vuosi edustamansa talomalliston ykkönen, ylivoimainen ykkönen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: "Tykkään myydä autoja"

Maanantai 4.1.2010 - Tuija Rummukainen

Tämä Huippumyyjä seurasi autokauppaa jo pikkupoikana. Hänen kotinsa lähistöllä oli autokauppa ja pojalla oli lupa olla autokaupassa, jos ei rikkonut mitään eikä ollut häiriöksi. Tällä tavalla jo 6 - 7-vuotiaana Tatu sai ensimmäisen kosketuksensa autokauppaan.

- Olin siellä kaiket päivät ja seurasin, kuinka automyyjät toimivat, ja imin tietoa itseeni. Katselin kaupan tekoa.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: "Mun ei tarvii selitellä - numerot ei valehtele"

Keskiviikko 16.12.2009 - Tuija Rummukainen

Tämä kertomus kertoo myyntimiehestä nimeltä Mika. Hän myy toimistotarvikkeita ja liikelahjoja, ja yli puolet käynneistä hän luukuttaa eli menee asiakkaan luo ilman ajan varausta. Hän on haastatteluhetkellä yrityksensä paras myyjä, kun verrataan sekä myyntiä että katetta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: Pelimies

Tiistai 24.11.2009 - Tuija Rummukainen

Oheinen otsikko kuvaa parhaiten tätä seuraavaa huippumyyjää. Juhalla on melkoinen vauhti tekemisissään, sanoissaan ja hoksaavuudessaan. Hänen ajatuksensa ja sanansa rientävät paikasta toiseen kaiken aikaa, ja hän näkee mahdollisuuksia joka puolella.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: "Asiakkaalle täytyy olla hyötyä välittäjästä"

Maanantai 2.11.2009 - Tuija Rummukainen

Tämä kertomus on topakasta huippumyyjättärestä, joka välittää koteja ihmisille. Hän on siis kiinteistönvälittäjä Saija, joka myy haastatteluhetkellämme Suomessa eniten asuntoja omassa ketjussaan. Hän toimii pääkaupungissa, on ollut alalla kolme vuotta ja myy uskomattomat neljä kertaa enemmän kuin keskiveromyyjä heillä! Kuinka tämä on mahdollista? Miten tämä tehopakkaus sen tekee?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: "Asiakkaat tietävät sen, että teen mitä lupaan"

Keskiviikko 14.10.2009 - Tuija Rummukainen

Seuraava huippumyyjämme Jari on elävä esimerkki siitä, että huipputuloksiin voi päästä uudella alalla, vaikkei alatuntemusta ole juuri lainkaan, kun asenne ja sitkeys ovat riittävällä tasolla.
Tämä 46-vuotias oppikoulun neljänteen luokkaan lopettanut huippumyyjä korjaili aikoinaan autoja. Seitsemän vuotta sitten hän päätti vaihtaa alaa, ja pestautui vuokratyövoimaa myyvään yritykseen.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: "Ei tämä myyminen mitään rakettitiedettä ole"

Tiistai 29.9.2009 - Tuija Rummukainen

Tämä kertomus on moottoripyörämyyjästä Pakesta. Tai oikeastaan Pake myy moottoripyöriä, mönkijöitä ja moottorikelkkoja eli moottorikäyttöisiä vapaa-ajan vekottimia. Hänen tuloksensa ovat erinomaisia - hän tekee hyvin myyntiä ja jättää myös työnantajalleen parhaan katteen myynnistään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: Puhelinmyynnin mestari

Torstai 17.9.2009 - Tuija Rummukainen

Tässä seuraavana kertomus sellaisen myynnin lajin mestarista, jota vihataan ja pelätään - puhelinmyynti. Mervi on Suomen paras puhelinmyyjä yrityksessä, jossa toimii 300 puhelinmyyjää. Tämä miellyttävä-ääninen puhelinmyyjätär on toiminut haastatteluhetkellä nykyisessä työssään noin neljä vuotta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tuija Rummukainen, myyntityö, myynti, huippumyyjä

Huippumyyjä: "Myyminen on niin helppoa, että hävettää"

Keskiviikko 9.9.2009 - Tuija Rummukainen

Tässä kertomuksessa meille kertoo rahoitusalan ammattilainen miten tehdään huipputulosta. Tämä huippumyyjä myy kolminkertaisen määrän rahoituksia verrattuna keskivertomyyjään heidän yrityksessään. Myyntitilaston kakkossijaa hallussa pitävään eroa yli puolitoista kertainen määrä. Hänen työnantajayrityksensä on suuri kansainvälinen monialayritys ja yksi maailman suurimmista yrityksistä.

Lue lisää »

18 kommenttia . Avainsanat: Tuija Rummukainen, huippumyyjä, myyntityö

Huippumyyjä: Pohjalainen myynnin tehopakkaus

Perjantai 21.8.2009 - Tuija Rummukainen

Tämä on kertomus uskomattomasta pohjalaisesta myyjästä Jarkosta. Hän toimii myyntiorganisaatiossa, jossa on haastatteluhetkellämme 308 myyjää. 39-vuotias Jarkko on ollut paras myyjä viimeiset viisi vuotta.

Myyntityössä Jarkko on toiminut yhdeksän vuotta - koko ajan samassa yrityksessä. Hän voittaa kaikki myyntikilpailut, palkintomatkat, ja niin edelleen. Hänen ylivoimansa on niin selkeää, että eräässä myyntikokouksessa, jossa julkistettiin uusi myyntikilpailu, myynnin esimies julkaistessaan kisaa jo totesi: "Voisitko, Jarkko, tulla noutamaan ykköspalkinnon saman tien. Jaetaan se toinen palkinto sitten kun kisa on päättynyt."

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tuija Rummukainen, huippumyyjä, myyntityö