Blogin arkisto

Torjutuksi tuleminen auttaa kehittymään

Share |

Tiistai 11.5.2010 - Pauli Vuorio


Ihmiset eivät halua myydä, eivät halua olla myöskään olla ainakaan tyrkyttävän myyjän toimien kohteena. Nämä samat ihmiset haluavat silti ostaa, he menevät esimerkiksi ostoskeskuksiin tai muihin liikkeisiin ja ostavat kyllä mielellään, jotkut lähes pakonomaisestikin. Ihmisillä ei useimmiten ole mitään myymistä tai siihen rinnastettavaa toimintaa vastaan, he eivät vain itse halua tehdä sitä, koska pelkäävät torjutuksi tulemista. Erityisesti yrittäminen ja myyntityö vaatii voittamaan tämän pelon. Ja liiketoiminnassa, yrittämisessä täytyy on myyntityötä. Kaikki liikevaihto perustuu kuitenkin osto / myyntisopimuksiin.

Avainsanat: Yrittäminen, Liiketoiminta, Myyntitaito, Myyntityö, Torjutuksi tuleminen, Bisneskoulu, Rich Dad´s, myyminen, Pauli Vuorio, ostaminen, myyntityö,


Kommentit

31.8.2008 16.27  Mielipidekirjoittaja

Tiedän monta ihmistä, jotka eivät pysty sanomaan ei hinnanalennuksille ja haluavat saada lähes kaiken mikä toisillakin on. Liittynee asiaan ?

11.5.2010 12.13  Pete

Myynti on osa talouden mekanismia siinä kuin muutkin osat. Tuote tai palvelu täytyy suunnitella ja tuottaa, mutta myös myydä. Ei kaikki toki voi olla hyviä myyjiä, kuten ei suunnittelijoitakaan. Jokainen taaplaa parhaiten omalla tontillaan. Kaikkea työtä tulee arvostaa.

11.5.2010 14.11  Pauli Vuorio

Totta kai. Torjutuksi tulemista tulee myös keksijöille:) Ja kenellle tahansa.

11.5.2010 21.23  Pete

Varmasti, ja vastoinkäymiset ovat osa kaikkea työtä. Parhaassa tapauksessa kasvattava osa. Ja pitäähän sen suunnitelijankin ajatella, että joku hänenkin työnsä ostaa ja ottaa käyttöön. Sen puoleen ollaan kaikki myyjiä.

26.5.2010 12.44  Tarja Huttunen

Jahas, torjutuksi tulemisen pelko? Miksi se ei sitten näy muussa toiminnassa? Olisiko kyse vain tiedon ja osaamisen puutteesta? Totta kyllä, että myynti on välttämätöntä, jos meinaa yrittäjänä leipänsä ansaita. Opena koin usein myyväni tietoa, taitoa ja varsinkin asenteita, mutta ei sillä ollut niin väliä"ostivatko", palkka kun juoksi joka tapauksessa.

26.5.2010 13.15  Pauli Vuorio

Myynnissä on tavoite saada asiakas ostamaan ja henkilökohtaisessa myyntityössä myyjän tekeminen ( ja myös rekemättä jättäminen ) on siinä avainasemassa.
Torjutuksi tulemista tämän tavoitteen toteutumisen kannalta tulee siis herkemmin toiselta ihmiseltä.
Kun taas esimerksi jossain muussa suorittavassa työssä tehdään vasikkapa valmistusta laitteilla. Kuka silloin antaa torjumista?
Silti torjutuksi tulemisen pelko näkyy muussakin toiminnassa, itse asiassa lähes kaikessa, ellei kaikessa ihmisten väkisessä vuorovaikutuksessa. Mielipiteiden vaihdossa, kavereiden kanssa keskustelussa, kokouksissa, puhelinsoitoissa toisille ihmisille jne...
Torjutuksi tulemisen pelko kyllä näkyy, huomattavasti hienovaraisemmin vain tai vain tai joskus aavistuksen verran, myyntityössä se kohdataan taas useammin ja jos saan sanoa niin vertauskuvallisesti "silmästä silmään".
Asiaan liittyvää näkyy kyllä myös helposti tiimityössä, esimiestyöskentelyssä, esiintymisessä ja yksityiselämässä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini