Blogin arkisto

Puhutahan asioosta justihin niin ku ne on

Share |

Perjantai 2.3.2012 - Olli Linjala


Kysyin eräältä hyvin menestyvältä yrittäjältä salaisuutta siihen, miksi yhden miehen yrityksestä on kasvanut yli 60 hengen menestyjä. Sain vastukseksi kaikkien yhteisöjen menestyksen, henkisen hyvinvoinnin sekä taloudellisen kannattavuuden siemenen "Sovitahan kuinka toimitahan ja toimitahan niin ku sovittihin. Puhutahan asioosta justihin niin ku ne on, kehutahan kun siihe on aihetta ja oikaastahan jos on menny mettähän." Nuo lauseet sisältävät huomattavasti enemmän kuin sanat kertovat. Niistä löytyvät  minkä tahansa yhteisön perusarvot. Keskinäinen avoimuus, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja nimenomaan asioista, ei henkilökohtaisuuksista. Annetaan rehellistä palautetta, jolloin niiden arvo nousee saajan mielessä.

Toinen perusarvo, 100 prosenttinen luottamus. Ei tarvitse koskaan kokea epävarmuutta, tunnetta että olisi pimennossa. Tunne on kuitenkin ihmisen alkulähde. Sieltä sikiää itsetunto ja asenteet eli tapa elää ja toimia.

Tapamme toimia koulutuksissamme on juuri tunteisiin vaikuttamista. Sieltä syntyy asenne. Myönteinen jahtaa onnistumisia, kielteisyys sytyttää punaisia valoja elämään ja hylkii onnistumisen paikkoja. Myös työn lisäksi ihmissuhteissamme. Asenteisiin voidaan vaikuttaa.

Olli Linjala
Työyhteisöjen hyvinvoinnin ja asenteiden kouluttaja
www.vaikutus.fi/kouluttajat/ollilinjala.html

Avainsanat: Olli Linjala, asenne, arvot, palaute, itsetunto, vaikuttaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini