Blogin arkisto

Fosforesenssi kohtaamisen jälkeen

Share |

Perjantai 12.10.2012 - Juha Ahola


juhaahola.jpgOletko joskus käynyt koulutuksella, joka innosti sinua kovasti, mutta innostua laantui nopeasti, kun palasit seuraavana päivänä työpöydän taakse? Se siitä! Olipa hyviä ja innostavia juttuja, mutta mutta…

Mitä mutta? Innostus ja energia ei siirrykään arkitoimintaan tai ympäröiviin ihmisiin. Koulutuksen vaikutus siis lässähti käsiin. Olisi riemukkaampaa, kun innostus ja energia säilyisivät pidempään.

Fosforesenssi on ilmiö, jossa fosforoiva aine absorboi (imee) sähkömagneettista säteilyä ja emittoi (säteilee) sitten viiveellä pienempienergistä säteilyä. Fosforoiva aine voidaan altistaa esimerkiksi näkyvälle valolle ja siirrettäessä pimeään se hehkuu valoa. Fosforesenssissä atomiin osuva fotoni virittää sen. Atomin elektroni siirtyy korkeammalle viritystilalle. Viritystilan purkautuessa syntyy yksi tai useampi pienempienerginen fotoni.

Esimerkkejä fysikaalisesta ilmiöstä, fosforesenssista (jätettäköön saivartelu, onko kyseessä 'fosforoiva' vai 'fosforoitu' väliin):

  • Fosforoidut kengännauhat
  • Fosforoitu paperi
  • Fosforoitu rannekello
  • Fosforoitu asu

Kun olemme vuorovaikutuksessa toistemme kanssa, kohtaamme toisemme, meidän on mahdollisuus vaikuttaa toisiimme. Olipa kyseessä koulutus, valmennus tai ylipäätään toinen toisemme kohtaaminen, olisi hienoa, että käteen jäisi jotain. Pidempikestoinen jälkivaikutus mahdollistuu, jos kohtaaminen on kolahtanut tunnetasolla. Mitä enemmän kolahtaa hyvällä tavalla, sitä pidempi jälkivaikutus. Ja kun jälkivaikutus purkautuu positiivisena energiana hyödyllisiin asioihin, kyseessä on fosforesenssi.

Fosforesenssin vaikutusta voi edesauttaa vaikkapa koulutuksen jälkeen paneutumalla muistiinpanoihin, soittamalla tai olemalla tekemisissä innostavan ja kannustavan henkilön kanssa. Fosforesenssin vaikutus on parhaimmillaan, kun kaksi tai useampi ihmistä yhdistävät fosforesenssin ja interferenssin vaikutukset, jolloin yksi plus yksi on kaksi ja niin edelleen.

Viimeksi kertomani olen huomannut niin urheiluun kuin liiketoimintaan liittyen. Voitetun jalkapallo-ottelun ja innostavan yritysvalmennuksen jälkeen fosforesenssi ja interferenssi ovat parhaimmillaan, kun on "pakko" olla tekemisissä samanhenkisten ihmisen parissa heti ottelun tai valmennuksen perään. Kotiotteluiden ja kotipaikkakunnalla pidettävien valmennusten perään väki hajoaa kuin varpusparvi suuntiinsa, mutta vieraspelin ja toisella paikkakunnalla tapahtuvan valmennuksen perään jälkihöyryt pääsee purkamaan mitä parhaassa ympäristössä.

Yritä maksimoida fosforesenssi-ilmiö ja valjastaa energia hyödyksi!

Juha Ahola
vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, Esiintymistaidot, sosiaaliset taidot, työelämän fysiikkaa, vuorovaikutus, koulutus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini