Blogin arkisto

Jukka ei saanut otetta johtamiseensa, mutta sitten hän alkoi olla ihmisiksi

Share |

Maanantai 18.3.2013 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgKeskustelin toimitusjohtajan Jukan kanssa uudesta työntekijästä. Puhe siirtyi johtamiseen. Sen uuden ja muidenkin johtamiseen. Mitä se voisi olla?

Ymmärrän että moni on epävarma johtamisensa suhteen. Sitä testataan, sitä moititaan ja on mitä erilaisempia johtamisen temppuja.

On tunnejohtamista, tavoitejohtamista, aikajohtamista, stretegista johtamista jne. Termejä vilisee. Niistä on vaikea ottaa kiinni.

Jukkakin oli epävarma. Hän ei saanut otetta johtamiseensa.

Avainsanat: coachaus, DiSC, DiSC -profiili, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, käyttäytyminen, käyttäytymisprofiili, käyttäytymistyyli, motivaatio, motivointi, muutos, toteutus, valmennus


Kommentit

18.3.2013 15:57  HR

Hyvä. Tätä tarvitaan. Maalaisjärkeä, turhan monimutkaistettuihin juttuihin.

18.3.2013 17:05  Petri Niskanen

Useimmiten yksinkertaistaminen toimii. Ole ihmisiksi on on erinomainen neuvo.

18.3.2013 20:11  Juha Ahola

Ole ihmisiksi on vuorovaikutuksen lähtökohta. Muutoin on turha odottaa avointa ilmapiiriä, ellei kohtele ihmisiä (alaisia, kollegoita, esimiehiä, yhteistyökumppaneita) ihmisinä. Aito kiinnostus ja kunnioitus. Rivien välissä ja sanattomassa viestinnässä huokuu empatia (haluan ymmärtää sinua, pyrin eläytymään ja näkemään asian myös sinun vinkkelistä).

Dale Carnegien Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa on oiva kirja ymmärtämään, miten vuorovaikutus toimii.

Kravatti mäkeen ja ihmisten (alaisten) joukkoon vaan tekemään yhdessä niinkuin ihminen ihmisen kanssa. Ei se valta-asema siitä ainakaan heikkene, kun on ihmisiksi.

19.3.2013 23:20  Raimo Lampi

Noo kyllä johtaja voi solmionsa pitää. Ei se ole häpeä, että firmassa tehtävä/asema näkyy vaatetuksessa. Kenellä on "kaluunat kaulassa" häneltä myös vaaditaan enemmän, kaikessa. Kuten armeijassa korostettaneen, ylennyksessä tulee hiukan lisää valtuuksia mutta vastuuta hirmuisesti. Solmio ei symboloi ainoastaan vallankäyttäjää vaan myös palvelusväkeä. Johtaja - ykköspalvelija.

Kun tarvitaan jämäkkyyttä, ollaan jämäkkä. Kun tarvitaan inhimillisyyttä, pitää löytyä sitä. Kun tarvitaan apua lattiatasolla, mennään sinne.

Jokainen alainen, kumppani, asiakas ja esimies on yksilö. Kohdataan hänet yksilönä. Jos hän on ns. vaikea persoona, peili käteen: "olenko minä hänelle vaikea persoona".

Kun me ihmiset olemme erilaisia ja taustamme ovat erilaisia, ei kannata koettaa matkia muita, Oppia voidaan kyllä ottaa. Mutta jokainen olkoon rehellisesti oma itsensä omista lähtökohdistaan, myös johtaja.
On erikseen missä kaikessa itse kukin tarvitsee henkistä kasvua. Ja sitähän tarvitaan aina.

Kuten edella toinen kommentaattori kirjoitti, samaista asiaa toisilla sanoilla:
Kun mukana on rehellisyys, mielikuvitusta, maalaisjärkeä ja toisille osoittamaa arvostusta, ollaan pitkällä !
Ollaan ihmisiksi.

25.3.2013 11:48  Heikki Matias Luoma

Kiitos arvokkaista lisäyksistä kirjoitukseeni.

Muiden matkiminen ei kannata, mutta muilta voi oppia uutta, josta voi luoda oman omiin vahvuuksiin soveltuvan tavan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini