Blogin arkisto

Visuaalista oppimista

Share |

Tiistai 25.2.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgItse olen todennut opettaessa, että oppilailla on erilaisia tapoja oppia asioita eli on niitä visuaalisia, auditiivisiä sekä kinesteettisiä opiskelijoita. Ja omassa opiskelussa pitäisi oppia tuntemaan oma tyylinsä oppia. Itse kuulun aika suurelta osin visuaalisen opiskelijan muottiin.

Oman oppimistyylin tunnistaminen on loppujen lopuksi aika tärkeää, jotta saa kaiken irti opiskelusta. Jo pelkästään muistiinpanojen tekemistapa vaihtelee oman oppimistavan mukaisesti. Auditiivisen opiskelijan kannattaa keskittyä kuunteluun ja tälläisen visuaalisen opiskelijan kannattaa pohtia omaa strategiaa muistiinpanohjen tekemiseen.

Avainsanat: Kari Vahtolammi, oppiminen, oppimistyyli, visuaalinen oppiminen, mind map


Kommentit

26.2.2014 11.24  Pentti

Minulla oppimistavat riippuvat paljon opiskeltavasta asiasta. Joitain asioita on helpompi hahmottaa visuaalisesti, joitain sisäistää paremmin tekemällä (kineettisesti) ja jotkut vaativat näiden lisäksi kovasti kuuntelua ilman muuta "räpellettävää".

26.2.2014 18.22  Yks toinen Pentti

Helposti jaetaan ihmiset lokeroihin, jonka mukaan oppii näin ja toinen näin. Monissa asioissa hyvä esitystapa, mutta ei kerro koko totuutta ja kaikki ei mahdu lokerikkojen sisälle saati ole jossain omassa poterossaan.

4.3.2014 12.46  Kari Vahtolammi

Ei ihmisä pysty lokeroimaan millään tasolla. Yhtä ja ainoaa oppimistapaa ei ole, mutta osalle toimii toisenlaiset tavat ja toisille toisenlaiset. Esim. tuo eka Pentti kertoo hyvin, että osa oppimiseta on visuaalista, osa kinesteettistä ja osa muutakin.

Eli omasta mielestäni ei ole tärkeä lokeroida itseään vaan tunnistaa millä keinoin oppii eri asioita. Ja hyödyntää oppimistaan. Kait puhutaan itsetuntemuksesta.

Kari...

4.3.2014 13.15  Pentti

Hyvin sanottu Kari.

4.3.2014 17.07  AP

Uskallan väittää, että ihmisiä pystyy kyllä lokeroimaan ainakin jollain tasolla, kun on oikein taitava ja ymmärtää psykologiaa ja ihmisten erilaisuutta voi parhaimmillaan päästä loistaviin tuloksiin lokeroimalla, kunhan ymmärtää, ettei lokeroimista voi tehdä etukäteen vaan tilanteen mukaan ja virhe mahdollisuus on aina joka tapauksessa 20 - 100%.
Lisäksi täytyy ymmärtää, että yleensä ihmiset eivät ole vain siinä yhdessä lokerikossa vaan yleensä kärjistetyimmiläänkin joku lokero on vallalla enemmän. Tästä on olemassa persoonallisuusorientaatiot ja psykologiset testit, jotka ovat todistetusti totta. Vaikka et itse uskoisikaan, niin suurimpaan osaan se pätee. Kaikkia ihmisiä ei tietenkään voi lokeroida, eikä pidä missään tapauksessa edes kuvitellla, että pääsisi siihen, että asia olisi päiuvän selvä. Tämä on vähän sama juttu kuin kehonkielen lukeminen. Vaarallinenkin taitamattoman hölmön käsissä. Suurin osa ihmisistä jotka vastustavat tätä totuutta ei ole ollut juuri minkäänlaista todellista perehtymistä asiaan. Lähinnä vaan halutaan, että asia ei ole näin. Halusit tai et, asia on suuntaa-antavasti näin. Hyvin harvat osaavat tätä ja useimmat tekevät vääriä tulkintoja ja liian suljettua tulkintaa, usein omista lähtökohdistaan ja rutiineistaan lähtöisin olevilla ajatuksilla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini