Blogin arkisto

Muistikirjan tarpeellisuudesta?

Share |

Tiistai 6.5.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgHuomasin taasen illalla saman perinteisen ongelman, eli sen kuinka nopeasti ajatukset karkaa kun ei ole muistikirjaa paikalla. Eli luin illalla kirjaa, josta ajattelin saavani ideoita. Ja löysin sieltä muutamia mielenkiintoisia kohtia. Sellaisia jotka synnyttivät ideoita aivan johonkin muuhun aihealueeseen.

Ongelmana ei taasen ollut ideoiden kehittäminen vaan muistiinpanojen tekemättömyys. Eli muistan kyllä vieläkin, että sain pari hyvää ideaa. Mutta ikäväkseni en muista mitä ne ideat olivat. Onneksi tiedän sen, että lukemalla kirjan alun uudelleen läpi läydän ideat uudelleen, koska tiedän mistä tekstikohdista ne tulivat. Eli visuaalinen muisti toimii, vaikken sisältöä ja ideoita osaakkaan hahmottaa.

Tässä tulee vastaan aina tämä sama ongelma eli asiatekstiä lukiessa pitäisi aina olla muistikirja käytössä sekä tehdä aktiivisesti muistiinpanoja. Ja sen jälkeen vielä jossain välissä käydä muistiinpanot läpi ja järjestää ne oikeisiin paikkoihin.

Eli kait se on hiljalleen aina opeteltava pitämään muistiinpanovälineitä lähdellä. Tällöin saa ajatukset taltioitua jatkoksäittelyä varten.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.
www.karivahtolammi.com

 

Avainsanat: Kari Vahtolammi, muistiinpano, kalenteri, ajankäyttö, työprosessi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini