Blogin arkisto

Tunnetko virtauksen

Share |

Tiistai 6.1.2015 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgJollakin Lean-kursilla kysyttiin, että tunnetko virtauksen ja kuinka se näkyy prosessisasi. Samaa tekisi mieli kysyä usein, kun näkee softaprosessin käytännössä.

Aika usein tulee katseltua prosesseja vierestä ja silloin tällöin tekisi mieli kiljua ettei tuo toimi. Liian usein prosesseja ei osata tulkita vaan tehdä perusvirheet prosessin tehostamisessa.

Tyypillinen ongelma on se, että projektin myöhästyessä lisätään tekijöitä. Eli tuodaan lisää muuttujia jo pielessä olevaan prosessiin. Kenellekään ei tule siinä vaiheessa kyseenalaistaa prosessia tai tuotetta.

Kysy viidesti miksi, jotta saat syyn selville. Älä syytä muita vaan etsi ratkaisua. Se on usein erilainen kuin oletat.

Tuotetta voisi yksinkertaistaa tai prosessia viilata, mutta molemmat tehtävät vaatisivat rohkeutta tehdä poikkeavia päätöksiä. Prosessin viilaamisessa yksinkertainen tapa on pysäyttää se hetkeksi ja kysyä riittävän monta kertaa miksi.

Kysymällä riittävästi saattaa löytyä jonkinasteinen perussyy sille miksei onnistu. Ja sitä kautta löytyä vastaus siihen kuinka edetään.

Eli lähes kaikissa töissä prosessin pitäisi virrata kauniisti ja ilman pullonkauloja. Ja jos et näe virtausta niin kuinka voit olettaa sen tapahtuvan.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, prosessi, projekti, tuote


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini