Blogin arkisto

Tunnetko virtauksen

Tiistai 6.1.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgJollakin Lean-kursilla kysyttiin, että tunnetko virtauksen ja kuinka se näkyy prosessisasi. Samaa tekisi mieli kysyä usein, kun näkee softaprosessin käytännössä.

Aika usein tulee katseltua prosesseja vierestä ja silloin tällöin tekisi mieli kiljua ettei tuo toimi. Liian usein prosesseja ei osata tulkita vaan tehdä perusvirheet prosessin tehostamisessa.

Tyypillinen ongelma on se, että projektin myöhästyessä lisätään tekijöitä. Eli tuodaan lisää muuttujia jo pielessä olevaan prosessiin. Kenellekään ei tule siinä vaiheessa kyseenalaistaa prosessia tai tuotetta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, prosessi, projekti, tuote

Opiskelua ja projektinhallintaa

Tiistai 20.5.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgAloin viikonloppuna pyörittämään ajatuksia opiskeluun liittyvissä asioissa ja pohdin mitä haluaisin opiskella. Kävin kursseja läpi ihan ajatuksella ja aikataulutin niitä. Ja yllättävän suuri tehtävä se olikin.

Yksi haaste oli se, että lähes kaikilla kursseilla on erilaiset suoritusvaatimukset. Jotkin pääsee läpi pelkällä tentillä, toiset harjoitustyö+ tentti- yhdistelmällä ja osassa on muitakin vaateita. Yksi omista ihmettelyn aiheista oli kurssit, joissa vaaditaan pakollista läsnäoloa. Ehkäpä kurssin pitäjä ei saa muuten opiskelijoita paikalle ja vaatii omaa egoaan pönkittääkseen kaikki luennoille.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Vahtolammi, opiskelu, projekti, projektinhallinta

Mitä sinun tulee tietää myynnin valmennuksesta ennen kuin ostat valmennuspaketin

Maanantai 19.5.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgHarkitsetko myynnin valmennusta myyjillesi? Saatat toimia kuten moni muukin. Ostat valmennusfirmasta paketin. Myyjä kertoo räätälöivänsä paketin sinun tarpeisiisi, millä myyjä perustelee paketin korkean hinnan.

Tilaat paketin, joka maksaa 5000 euroa per päivä. Myyjät antavat loistavat arvosanat valmennukselle. Muutaman viikon kuluttua valmennusfirma pitää seurantatilaisuuden. Huomaat, etteivät myynnin tulokset ole parantuneet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myyjä, myynti, myyntiprojekti, myyntivalmennus, tavoitteet, tekemällä oppiminen, toteutus, valmennus

32 prosenttia projekteista onnistuu

Tiistai 4.3.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgKävin Espoossa ja luin ajakulukseni Tietoviikkoa. Yhden artikkelin kainalojutussa kerrottiin, että 32 prosenttia tietojärjestelmäprojekteista onnistuu. Luin asia uudelleen ja ja edelleen siellä sanottiin, että 32% projekteista onnistuu. Tiedän kyllä että osa projekteista menee sudeksi, mutta että prosenttiluku olisi 68%.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Vahtolammi, projekti, projektihallinta