Blogin arkisto

32 prosenttia projekteista onnistuu

Share |

Tiistai 4.3.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgKävin Espoossa ja luin ajakulukseni Tietoviikkoa. Yhden artikkelin kainalojutussa kerrottiin, että 32 prosenttia tietojärjestelmäprojekteista onnistuu. Luin asia uudelleen ja ja edelleen siellä sanottiin, että 32% projekteista onnistuu. Tiedän kyllä että osa projekteista menee sudeksi, mutta että prosenttiluku olisi 68%.

Arvio kylläkin alan kouluttajan tekemästä kirjasta, mutta se taitaa kertoa karua kieltä siitä että projektit epäonnistuu hiukan turhan usein. Jos analogisesti ajattelee, niin vain yksi kolmesta kerrostalosta onnistuisi rakentaa asumiskelpoiseksi. Se olisi aika kurjaa katseltavaa.

En tiedä onko se kuitenkin maan tapa, että tietojärjestelmäprojektien epäonnistumista pidetään jollain tasolla hyväksyttävempänä kuin muiden projektien. Ja toisaalta, jos projektien epäonnistumisen syynä on kirjoittajien mukaan 42% järjestelmätoimittajat, niin tarkoittaako se sitä 58% epäonnistuu yrityksen omista syistä. Eli hionosta projektinjohdosta tai muusta syystä.

Omaa kokemusta ei ole järkälemäisistä projekteista, mutta pienemmistä on paljonkin. Ja jos samat asiat tuottavat suuremmissa ongelmia kuin noissa pikkuprojekteissa eli noin 10 henkilötyövuoden projekteissa, niin eipä voi hurrata meidän ammattilaisten tasoa.

En pohdi asiaa sen enempää, mutta olen kyllä järkyttynyt siitä, että 1/3 projekteista onnistuu. Ai niin, uutisessa mainittu kirja löytyy CxO Mentor Oy:n sivuilta ja kirjaan en ole vielä tutustunut.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.
www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, projekti, projektihallinta


Kommentit

4.3.2014 17.09  AP

Onko luku tosiaan noin suuri, kuin otsikossa ?Olisiko 1% lähempänä totuutta kun kaikki yritykset otetaan huomioon?Kaikki eivät pääse edes toteuttamisvaiheeseen, eivät kaikki edes alkua pidemmälle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini