Blogin arkisto

Myyjä- Huhuilla on valtava voima- Niin on totuudellakin

Share |

Torstai 5.3.2015 - Pauli Vuorio


pauliblogikuva.jpgKaikki myyntitekniikat, myyntisapluunat, hyvät opit ja tuotetietous ovat myyjän työvälineitä. Työkalupakissa onkin hyvä olla paljon välineitä. Jos myyntipuheet tulevat koneellisesti etkä ole aidosti läsnä, ihmiset kyllä tuntevat sen.

Oman persoonan täytyy olla mukana siten, ettet esitä sellaista mitä et oikeasti ole tai missä et ole kokonaan mukana. Myyjällä pitää olla sisäinen tuli hommassa mukana. Ja arvotkin on hyvä ellei jopa välttämätöntä olla kunnossa.

Myyjälle asiakkaan ostomotiivien löytäminen on ratkaisevaa, ja ne löytyvät parhaiten kun kumpikin on vuorovaikutustilanteessa aidosti omana itsenään mukana. Tämä on osa sitä, että ihmiset haluavat tasavertaista dialogia. Ihmiset kyllä vaistoavat, oletko aito vai et. Tämä ei silti tarkoita, että rikkoisit omia tai asiakkaasi arvoja. Suurimmalla osalla ihmisiä on keskenään yhteisiä alueita, joilla he kohtaavat. Joskus on niin, ettei niitä tarvitse etsiäkään,  toisinaan taas täytyy kääntää monta kiveä.

“Aitoutta tulee, kun esität asioita, joihin itse uskot ja teet sen tavalla, johon itse uskot. Jos tämä ei toimi, etsi toisia tapoja niin kauan, että löytyy tapa, joka toimii ja tuo tuloksia.”

Entä kun kaksi tai useampi myyjä kokoontuu yhteen ja he kaikki ovat huonoja myyjiä, mutta kukaan heistä ei tunnusta sitä? Pian he ovat yhtä mieltä siitä, että vika on tuotteessa, hinnoittelussa ja markkinnoinnissa heidän apunaan. Kun huippumyyjä tulee paikalle ja kertoo toisin hän on tietenkin heidän mielestään jotain mitä tähän ei viitsi kirjoittaa. Sama voi tietenkin olla toisinkin päin. Eivät huonot myyntitulokset kenestäkään huonoa ihmisenä tee.

Pauli Vuorio
pauli.vuorio@powercompetence.fi

Kirjoittaja on mm. tämän median päätoimittaja sekä myyntikouluttaja.
Lisää myös: www.powercompetence.fi www.paulivuorio.fi

Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, myyntitaito


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini