Blogin arkisto

Paskat autokauppiaat - osa 2 - älä myy naiselle!

Share |

Perjantai 2.10.2015 - Juha Ahola


juhaahola.jpgLiki keski-ikäinen pariskunta astuu autokauppaan ja löytää alustavasti mieleisen auton. Mies katsoo, että merkki ja malli ovat kohdallaan ja nainen haluaa valita auton värin. Myyjä liittyy keskusteluun mukaan ja alkaa puhua miehelle autoon liittyvistä ominaisuuksista kuten hevosvoimista katsomatta naista silmiin. Myyjä tekee loistavan olettaman, että naista ei kiinnosta asia millään tavalla, joten häntä ei käytännöllisesti katsottuna ole keskustelussa? Nainen yrittää katsoa myyjää silmiin, mutta myyjä on lumoutunut miesasiakkaan (näennäisestä) kiinnostuksesta ominaisuuksiin.

Mies sanoo, että voisi käydä koeajolla. No, tämä järjestyy ja pariskunta pääsee kahdestaan liikkeelle. Mies on kohtuullisen tyytyväinen auton ominaisuuksiin ja ajettavuuteen. Naisen mielestä auton väri ei ihan miellytä, joten saa ylipuhuttua miehen, että mennään katsomaan autoa jostain toisesta liikkeestä. Pariskunta onnistuu helposti sanomaan myyjälle koeajon perään, että heidän täytyy vielä miettiä asiaa ja he lähtevät kiertelemään.

Itse asiassa mieskään ei pääse naisen housuihin. Nainen haluaa päättää auton värin osin siksi, että hän oikeasti päättää sen, ostetaanko autoa ylipäätään vai ei. Ja kun nainen päättää, ettei autoa tuolta “naisvihaaja**lkulta” osteta, kun ei huomioi naista keskustelussa ollenkaan, auto jää ostamatta.

Vastikään kuulin erään tarinan siitä, kun noin 35-vuotias tyylikkäästi pukeutunut kaksikkoa naisia, kaveruksia, meni valtakunnallisesti tunnustettuun autoliikkeeseen ja sai käveleskellä ympäriinsä vartin verran uusia autoja katsellen, mutta jostain syystä he eivät hoksanneet, että autokaupassa ollaan piilosilla ja he ovat kuurottajan (etsijän) roolissa. Kaksikosta se, joka oli kiinnostunut ostamaan itselleen mukavan kauppakassin, hankki pian tämän jälkeen varsin arvokkaan tuontiauton Saksasta.

Että tällaista…

Autokaupan ongelmat:

(luithan jo osan 1)

3) Älä myy naisille! He ovat vain statisteina mukana, eikä heillä ole mitään päätäntävaltaa tai kiinnostusta perheen/pariskunnan autovalintaan. Värivalintaan osallistuminen on lähinnä vain ‘visuaalisen silmän’ takia.

4) Älä puhu molemmille pariskunnasta. 

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, myynti, kauppa, autoliike, asiakaspalvelu, myynti, paskat autokauppiaat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini