Blogin arkisto

Pukuja on kahdenlaisia - sinisiä ja harmaita

Share |

Keskiviikko 13.1.2016 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgBarack Obama  harmaassa puvussa, Barack Obama sinisessä puvussa. Harmaassa, sinisessä, sinisessä ja harmaassa. Miksi ihmeessä päämies pukeutuu aina samalla tavalla, eikö hänellä ole muun värisiä pukuja. Ja hän itse sanoo, että kaksi väriä riittää.

Obamasta on on hyvin haastavaa löytää pukukuvaa, jossa hänellä ei olisi harmaata tai sinistä pukua käytössä. Vanity Fairin mukaan hän pyrkii minimoimaan turhien päätösten määrää ja siksi yksinkertaistaa omaa pukeutumistaan.

At play, the president wears red-white-and-blue Under Armor high-tops, but at work it’s strictly blue or gray suits. “I’m trying to pare down decisions. I don’t want to make decisions about what I’m eating or wearing. Because I have too many other decisions to make,” he tells Lewis. (Vanity Fair)

Aivot ovat väline, joka väsyy samalla tavoin kuin lihaksetkin suorituksen aikana. Obama on  oppinut, että epäolennaiset päätökset kuluttavat samalla tavalla energiaa kuin olennaiset päätökset. Ja tuo pukeutumisen ja vaatteiden valitsemiseen kuluva energia on pois jostain muusta. Vaikka tahdonvoimaa voi kasvattaa, niin se myös rasittuu käytössä.

Jos sinulla on tärkeitä päätöksiä tehtävänä, niin minimoi muut päätökset. Turha kuluttaa energiaa vaatteiden valitsemiseen, reitin pohtimiseen tai vaikkapa siihen mitä syö. Säästä se energia siihen, mikä on tärkeää. Tahdonvoima pitää kohdistaa tärkeisiin asioihin eikä suinkaan toisarvoisiin. Ole kuin presidentti ja priorisoi päätöksesi.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, pukeutuminen, puku, päätös, päätöksenteko


Kommentit

13.1.2016 8.49  Altti

Kyse on myös henkilökuvan pitämisestä. Jopa brändistä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini