Blogin arkisto

Kun työvoima kohtaa yrityksen

Share |

Keskiviikko 20.1.2016 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgYritysten kasvottomasta rekrytoinnista puhutaan paljon, ilmoitus, nippu cv:tä ja hiljaisuus. Se on pitkälti nykyajan trendi eli tilataan rekry-yritys hankkimaan kandidaatteja. Useinmiten hakijan kannalta se on melkoisen tylsää ja kasvotonta toimintaa. Onneksi on aina väliin toisenlaisia tapauksia eli kuten tämän päivän tilaisuus Uratehtaalla.

Eatech Oy oli esittelemässä toimintaansa ja mahdollisia työpaikkoja Uratehtaalla.  Nämä tilaisuudet ovat aina positiivisiä yllätyksiä ja täälläkin kuuntelijoitakin taisi olla parikymmentä. Se mikä näistä tekee hyviä tilaisuuksia on muutama pieni erityinen asia.

Eli yleensä hakeminen on melkoista hakuammuntaa. Arvotaan yritys, kuunnellaan rekrykonsultin selostus ja lähetetään hakemus. Eli yritykseen tutustuminen jää aika pintapuoliseksi.

Mutta tälläisessä esittelytilanteessa yritys personoituu paljon paremmin kuin pelkässä lehti-ilmoituksessa. Esittelyssä saattaa syntyä myös ajatuksia, mitä yritykselle voi tarjota. Ei välttämättä sitä, mitä yritys hakee vaan myös jotain muuta mistä esittelyssä kuuli. Eli yrityksen täsmähaun sijaan hakija voi tehdä oman täsmätarjouksen. Vaikkapa jostakin aihealueesta jota sivuttiin. Tänäänkin sivuttiin tarjolla olleiden työpaikkojejn lisäksi myös vaikkapa taloushallintoa.

Toinen asia on se, että hakemukset henkilöityvät työnantajalle. He saavat ensikosketuksen siitä millaisia hakijat ovat. Näkevät, kuulevat ja kokevat hakijat hyvin erilailla. Ei pelkkien papereiden avulla vaan elävinä persoonina, ihmisinä.

Rekrytointi on osa yrityksen markkinointia. Sillä markkinoidaan yritystä parhaille osaajille tulevaisuuden työpaikkana.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, rekrytointi, työnteko, työskentely, rekrytointipalvelut


Kommentit

8.12.2023 17.55  Airi

Itsellekin on tullut vastaan, että cv:n ja työnhakemuksen lähetyksen jälkeen ei ole mitään kuulunut. Tuolloin toivoisi, että yritys olisi palkannut asiansa osaavan rekrytointipalvelun, joka lähettää edes kiitos kiinnostuksestasi viestin. Olen ihan samaa mieltä, että kun pääsee tutustumaan yrityksen toimintaan ja kohtaamaan yrityksen henkilöitä se tekee työnhakemisestakin erityisempää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini