Blogin arkisto

Perseennuolija (joojoo-mies/nainen) pettää sinut!

Share |

Perjantai 22.1.2016 - Juha Ahola


juhaahola.jpgKuka pettää luottamuksesi? Se ihminen, joka aina pyrkii miellyttämään kaikkia läsnäolevia ja haukkuu ei-läsnäolevia, pettää luottamuksesi ennemmin tai myöhemmin. Hän on perseennuolija! Eivätkö kellot soi, jos perseennuolija on sinun kanssa kaikesta samaa mieltä, myötäilee ja sitten toisessa virkkeessä hän haukkuu muita. Eikö hän toimi juuri samoin muiden seurassa ja jos et ole läsnä, oletkin haukkumisen kohde.

On tärkeää löytää asioita, joista voi olla reilusti, rehdisti ja suoraan eri mieltä ystävien, kavereiden yhtiökumppaneiden, työtovereiden jne. kesken. Se on paljon parempi pohja luottamuksen rakentamiselle, että löytyy myös asioita, joista uskaltaa olla eri mieltä.

Jokainen tekee virheitä ja on inhimillistä, että ihmissuhteissa ei aina osaa olla lojaali, varsinkaan kahden tulen välissä. Olennaista luottamusken kannalta on se, miten reagoi palautteeseen, jota saa. Jos ei pidä kiinni aikataulusta tms. ja saa siitä palautteen, onko nöyrä ja avoin ottamaan kritiikin vastaan ja kenties myös korjaamaan käyttäytymistään.

Perseennuolija saattaa tässä tilanteessa olla nk. “kusi sukassa” ja koettaa välttää palautteen käsittelyn. Tämä purkaa luottamusta. Kun haluaa miellyttää jokaista, pyllistää toiseen suuntaan samaan aikaan – ehkä jopa tiedostamattaan. Jossain vaiheessa illuusion kupla puhkeaa, reaaliteetit ovat käsissä eikä jäljellä ole yhtään tosiystävää tällaisella perseennuolijalla. Kenties jäljellä on vain jokunen samanlainen perseennuolija.

Ota varmistin pois päältä, kun kohtaat perseennuolijoita! Puukkoa on luvassa selkään pian, jos lähdet leikkiin mukaan! Koeta siirtyä takavasemmalle ennenkuin saippuaooppera on valmis.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, luottamus, ihmissuhteet, lojaalius


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini