Blogin arkisto

Taiten ja Tahtoen: huippusuoriutujien toiminnasta ja asenteesta

Perjantai 3.7.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgOletko koskaan seurannut jotakuta henkilöä, joka on alansa huipulla – työelämässä, urheilussa, taiteissa – ja ihmetellyt: millä ihmeen ilveellä tuokin nousi tuohon asemaan?

 ”Minä olen. Olen keskustellut heidän kanssaan, lukenut heistä, haastatellut yritysvalmentajia ja yritysjohtajia päästäkseni selville, mitä huipulle pääsemiseen tarvitaan.”

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, menestys, menestyminen, taito, tahto, kurinalaisuus

Opettajat arvoon - kuri kunniaan!

Perjantai 12.4.2013 - Pekka Siikala

pekkasiikala.jpgKansa eli sosiaalisessa mediassa mellastava väki vaatii opettajille oikeutta voimatoimiin ja kurin palauttamista kouluun.

Sillälailla, sanoi Tarvajärvi.

Ajatellaanpa mihin ollaan menossa. Jos kuria ryhdytään ylläpitämään voimatoimin niin lähes jokainen naisopettaja joutuu työttömäksi, kuin myös hyvin suuri osa miesopettajista. Hiiltyneen murkkuikäisen tytön tai pojan taltuttaminen ja tiloista poistaminen ei nimittäin ihan rääpäleeltä onnistu.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pekka Siikala, koulu, koulurauha, kuri, opettaja

Ne bis in idem

Tiistai 31.8.2010 - Kari Uoti

Korkein oikeus on tänä kesänä linjannut, että myös Suomessa on voimassa periaate ne bis in idem, ei kahdesti samassa asiassa. Jutut koskivat verotusmenettelyä ja sitä mahdollisesti seuraavaa rikosmenettelyä. Jos verotusmenettelyssä henkilölle on määrätty rangaistuksenluontoinen maksu, veronkorotus, ei samasta asiasta saa enää tuomita rikosmenettelyssä rangaistukseen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, verotusmenettely, veronkorotus, kahdenkertainen tuomitseminen, verovalitus, kurinpitomaksu, yhteisösakko