Blogin arkisto

Keskiluokassa on perseaukisia ja ylpeys saattaa olla yksi syy siihen

Perjantai 1.4.2016 - Juha Ahola

juhaahola.jpgJoku on joskus sanonut, että eivät ne suuret tulot, vaan pienet menot. En allekirjoita tuota 100%, mutta tuossa on paljon viisautta.

Karkeasti ottaen rahankäyttöä voidaan jakaa kolmella eri tavalla ja nimeän nämä nyt A-, B- ja C-tyypeiksi.

A-tyypit saavat TULOJA ja kuluttavat kaiken, mitä tienaavat MENOIHIN.

B-tyypit saavat TULOJA, jolla hankkivat VELKAA ”velkavarallisuutta” kuten autoja, veneitä, kesämökkejä, jotka aiheuttavat lisää MENOJA.

C-tyypit saavat tuloja, mutta käyttävät siitä mahdollisimman paljon VAROJEN (varallisuus) kerryttämiseen vaikkapa sijoitusasuntojen tai muiden sijoitusten merkeissä. Nämä VARAT tuottavat lisää TULOJA ja he voivat hankkia lisää VAROJA ja positiivinen sykli. Tuottoja he voivat käyttää MENOIHIN.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, talous, luotto, menot, tulot, ihmistyypit

USA harkitsee uutistaloille valtion tukea ja tekijänoikeuslakien tiukentamista

Torstai 3.12.2009 klo 8.00 - www.mediaviikko.fi

Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio harkitsee valtion tuen käynnistämistä uutisyhtiöille. Mainostulot laskevat yhä rajusti.

Internetin tuhotessa vuosisatoja vanhan liiketoimintamallin uutisia tuottavat yhtiöt ovat ajautuneet syviin talousvaikeuksiin ja niiden toimintaa uhkaa lopettaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tekijänoikeuslaki, lait, uutistalot, mainostulot

Suomi ahkerammaksi

Maanantai 4.5.2009 klo 8.00 - Päivi Räsänen

Pääministeri Vanhanen teki palveluksen maallemme nostaessaan keskusteluun työurien pidentämisen. Miten saamme väestön työskentelemään tuottavammin ja kartuttamaan verotuloja, jotta ikärakenteen muutoksen ja kasvavan velkataakan kanssa pärjätään? Suomalainen yhteiskunta on rakentunut ahkeralle työlle ja myös tulevaisuuden haasteista selvitään työllä ja yrittämisellä.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Päivi Räsänen, työura, ikärakenne, yrittäminen, eläköityminen, ikärakenteen muutos, nuorten syrjäytyminen, verotulot

Valtiolta loppuu rahat

Maanantai 12.1.2009 klo 19.00 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Ei tuu enää, huutaa verokassanhoitaja valtiovarainministeriön alakerrasta. Valtion verotulot putoavat huimaa vauhtia. Vienti on pysähtynyt. Kukaan ei enää osta autoja eikä juuri mitään muutakaan, mitä ei voi syödä. Ruoka sentään jaksaa kallistua. Keskusliikkeet, suomalainen ruokakartelli pitää hinnat pystyssä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Uoti Kari, Verotulot, Julkinen sektori, Talous, Stakes, Verotulot, Yhteiskunta, Valtio, Kunta, Kunnat, Valtiovarainministeriö,