Blogin arkisto

Yrittäjän strategiatyö - tee näin

Keskiviikko 24.9.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgKun yrityksen toiminta lähtee käyntiin ja päivittäinen puurtaminen vie mennessään, unohtuu helposti, mitä strategisia linjauksia alussa tehtiin. Monesti liiketoimintasuunnitelmat tehdään rahoituksen hakemista varten, eikä tehtyyn suunnitelmaan enää myöhemmin palata. Monikymmensivuinen, määrämuotoinen tekstitiedosto ei nimittäin käytännössä toimi suunnittelun tukena. Suurille yrityksille on tarjolla monenlaisia strategiatyökaluja, mutta en tiedä, miten ne istuvat pienelle yritykselle. Kyse on sinun omasta suunnittelutyöstäsi ja siitä, miten sen mieluiten teet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yritys, yrityksen perustaminen

Perusta yritys äitiyslomalla, 7 vinkkiä

Keskiviikko 17.9.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgVaikka itse perustin yritykseni juuri ennen kuin jäin äitiyslomalle, ei se eroa paljonkaan siitä, että olisin perustanut yrityksen vasta äitiyslomalla. Nuorin lapseni oli kymmenkuinen ja vanhempi reilu kaksivuotias, kun ryhdyin herättelemään yritystäni henkiin.

Koska vanhat verkkosivuni olivat todella jäykät, staattiset ja sellaiset, joihin en itse pystynyt muutoksia tekemään, jouduin aloittamaan verkkosivujen uusimisella. Samalla uudistui logo, käyntikortti ja yrityksen strategia.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yritys, yrityksen perustaminen

Yrittäjäksi nopeasti

Perjantai 9.12.2011 - Ahti Pontinen

Teollisuuskomissaari Antonio Tajani haluaa nopeuttaa yritysten perustamista, kertoi Kauppalehti torstaina 24.2.2011. Nykyisin yrityksen perustaminen vie EU:ssa keskimäärin viikon.

Itse perustaminen kyllä, mutta käytännön toimintaan pääseminen kassavirran kanssa vie aikaa huomattavasti enemmän. Vaikka ennakkoveronumerolla voikin jo laskuttaa, vaatii vakuuttava yrityslaskuttaminen arvonlisäverovelvollisuuden rekisteröintiä ja monia muita käytännön asioita.

Lue lisää »

16 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, Teollisuuskomissaari, Antonio Tajani, YEL, yrityksen perustaminen