Blogin arkisto

Taantuman aikana kannattaa panostaa ihmisiin

Share |

Perjantai 6.2.2009 klo 8.30 - Arto Satonen


Finanssikriisin seuraukset heijastuivat nopeasti työmarkkinoille. Rekrytointivaikeuksista siirryttiin hetkessä yt-neuvottelujen aikakauteen. Lomautettujen määrä hipoo jo viittäkymmentä tuhatta ja myös irtisanottujen määrä kasvaa.

Näyttää siltä, että talous lähtee kasvuun pohjanmaan kautta. Nyt on hyvin tärkeää sekä tukea työllisyyttä että löytää ne toimintamallit, joilla irtisanotut ja lomautetut saadaan pidettyä työkykyisinä taantuman yli.

Avainsanat: Arto Satonen, finanssikriisi, lomautus, irtisanomiset, koulutus, kysyntä, kilpailukyky, markkinatalous, ratkaisu


Kommentit

6.2.2009 12.03  Pauli Vuorio

Aina on kysymys ihmisistä. Eihän yhtään yritystä ole ilman ihmisiä.

8.2.2009 14.43  Ahaa ?

Tarkoittaako työkyvyn ylläpito tässä kommentissa samaa kuin valtiovallankin toimissa, että laitetaan ihmiset tekemään töitä ilman palkkaa nimeämällä se joksikin muuksi kuin työksi ?

Ja jos ei kiinnosta, annetaan karenssilla vauhtia ?

8.2.2009 20.35  Höpö höpö

-Nykyisen lainsäädännön mukaan määräaikainen työsuhde on perusteltava työn luonteella. Tämä on normaaliaikana oikea linjaus, koska tavoitteena on vähentää määräaikaisten työsuhteiden määrää.-
Miksi yksityisyrittäjät ja yritykset joutuvat kantamaan tällaista sosiaalista vastuuta siitä, että luovat ja antavat työtä? Millä perusteella se on siis oikea linjaus? Ja miksi kuitenkin nimenomaan julkisella puolella näitä määräaikaisuuksia kuitenkin eniten käytetään?
Määräaikaisuuden vapauttaminen nykyisestä lisäisi työllisyyttä ja antaisi enemmän mahdollisuuksia ja pitäisi tuota mainittua työkykyäkin useimmilla yllä.
-Työttömyyden kasvua voidaan torjua työn teettämisen kustannuksia alentamalla. Tässä mielessä kotitalousvähennyksen korottaminen ja laajentaminen, tuki korjausrakentamiselle ja KELA-maksun poisto yrityksiltä ovat hyviä täsmälääkkeitä.-
Nämä ovat ihan höpö höpö toimia, kun sitä verrataan perusasioihin. Oikea kannattava yritystoiminta, josta tulee työpaikkoja, ei ole tämmöisten poliittisten kikkailuiden ansiota.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini