Blogin arkisto

Yleisohjeita myynnin maailmasta

Share |

Maanantai 31.8.2009 - Pauli Vuorio


Myynnin maailmassa ollaan vuorovaikutteisissa kontakteissa toisten ihmisten kanssa. Voisivatko myynnissä toimivat opit siten olla oppeja paljon muuhunkin? Ja pätisikö sama myös myynnissä tehtyihin virheisiin - voisivatko ne pohjimmiltaan olla samankaltaisia kuin ne, joita teemme ihmissuhteissa, liike-elämässä, työssä tai muuten elämässä?

Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, vuorovaikutus, ihmissuhde, asenne, asiakas, kehitys, kehittyminen


Kommentit

4.9.2009 10:37  Sofii Yrjönen

>>>>>Voisivatko myynnissä toimivat opit siten olla oppeja paljon muuhunkin? Ja pätisikö sama myös myynnissä tehtyihin virheisiin - voisivatko ne pohjimmiltaan olla samankaltaisia kuin ne, joita teemme ihmissuhteissa, liike-elämässä, työssä tai muuten elämässä?>>>>>>

Kyllä, ehdottomasti. Kaikki tekevät virheitä. J elämähän on yhtä suurta kaupankäyntiä. Eniten virheitä uskaltavat tehdä sellaiset ihmiset, jotka haluavat elää täysillä, ja nauttia asioista. Oppia ja kokea. Vähiten virheitä tekevät ne, jotka eivät uskalla ottaa epäonnistumisen riskiä. Heidän elämänsä on sitten sitä samaa rutiinia päivästä toiseen. Olen huomioinut, että monella ihmisellä juuri virheiden välttely ja valtavan puolustusmuurin kehittäminen (lue: selittelyt ja toisten syyttely) on virhe, joka toistuu ja toistuu hautaan saakka. Tai ainakin työkyvyttömyyseläkkeeseen asti.

Saman virheen toistaminen ja toistaminen kertoo siitä, että ihminen ei suostu muuttumaan. Muutosta haetaan muista: Ympäristöstä, ihmissuhteista.. Ainoa henkilö, joka voi muuttua on kuitenkin ihminen itse.

Eli minä voin muuttua, ja minun pitääkin muuttua, jotta tulevaisuus muuttuu. Muuten samat virheet ja ongelmat toistuvat maailman tappiin.

Nämä kirjoittajan myynnin lainalaisuudet pätevät myös "Elämään Itseensä". Kuolemansynnit ovat oikeastikin aika "kevyitä"; Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, mässäily ja himo.

Jokainen näistä ilmenee nykypäivän työyhteisöissä, ja uskallan väittää, että eniten juuri näiden rutiineihin takertuneiden virheiden pelkääjillä. Vanha totuushan on, että elämää säätelevät joko pelot tai halut. Itse yritän valita jälkimmäisen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini