Blogin arkisto

Miksi elämä ei voisi olla mukavaa?

Share |

Maanantai 12.12.2011 - Olli Linjala


Nostamme muutamia aikaisemmin sivustollamme julkaistuja kirjoituksia uudelleen kommentoitaviksi niiden ajankohtaisen teeman tai muun syyn takia. Osallistu keskusteluun ja ota kantaa!

"Kyllä on mukavaa kun taas pääsee töihin!" Tämän lauseen kuulin torikahvilassa viereisestä pöydästä. Oletin auringonpistoksen sumentaneen kuullunymmärtämiskykyni. Salakuuntelun tuloksena minulle aukeni monta uutta näkökantaa työyhteisön ja työstä nauttimisen merkityksestä elämänlaatuun.

Avoin kiinnostus työkaveria ja hänen persoonaansa kohtaan on rakentava ominaisuus. Tunnemmeko työkaverimme? Paljonko tiedämme hänen arvomaailmastaan, erityisosaamisistaan, harrastuksistaan, perheestään tai elämän tavoitteista? Tiedänkö, mitä hän ajattelee minusta kaverina, työkaverina tai ylipäätään ihmisenä? Nämä ovat perustietoa, jotta voimme viihtyä työyhteisössämme, joka muodostuu aina ihmisistä.

Ihmisen on vaikea toimia, jos hän ei tiedä. Tietämättömyys korvataan luuloilla, ennakkoluuloilla, jotka useimmiten ovat kielteisiä. Niistä kasvavat asenteet, joita on mahdottoman vaikea muuttaa.

Työkaveri kuin koira

Koirat, jotka tunnemme hyvin, saavat meiltä aina myönteistä huomiota. Kehumme, rapsutamme ja kiitämme olemattomistakin asioista. Ne, joita me emme tunne, niitä pelkäämme, kierrämme kaukaa ja uskallamme lähestyä vain jos joku muu on turvanamme. Uskomme niiden olevan meille vihamielisiä.

Työkaverin tunteminen avaa meille aivan uuden myönteisyyden maailman. Uskallamme lähestyä, rapsutella henkisesti sekä kiittää hyvistä teoista ja palkita onnistumisista. Koirilta voisimme omaksua tavan, miten kotiin tuleva puoliso otetaan vastaan. Siinä on ajatusta!

Kohti hyvää oloa

Ihminen elää tunteilla Niitä täytyy huoltaa tietoisesti. Ainoastaan avoin asenne avaa eteenpäin vievien tunteiden portit. Kielteisellä asenteella ei ole mitään käyttöä työssä eikä elämässä.

Mikä meiltä estää myönteisten tunteiden metsästämisen? Olisiko syytä pysähtyä kuuntelemaan ja katsomaan elämää ennakkoluulottomammin? Ottaa huomio avosylin vastaan, samoin kiitos sekä iloita avoimesti onnistumisesta. Vielä kun muistamme, että "niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa", ovat työssä viihtymisen pelimerkit aika hyvin kasassa.

Meidän ihmisten suurin vitsaus on se, että me tyydymme liian vähään. Miksi emme ponnistelisi sen eteen, että elämä olisi mukavaa, olisi hyvä olla, saisimme nauraa sydämestämme sekä viihtyisimme itsemme ja muiden ihmisten seurassa myös työpaikallamme.

Olli Linjala
Asennekouluttaja

 

Avainsanat: Olli Linjala, tahto, tunne, tunteet, onnistuminen, työyhteisö, hymy, asenne


Kommentit

12.12.2011 12.57  Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa

Elämähän on ihanaa kun sen oikein oivaltaa. Kumpa useampi sen oivaltaisi.

18.12.2011 11.56  Hevimies

Kaikki ei nauti ponniskelusta, mulla on yks frendi joka on täysin tyytyväinen elämäänsä vailla mitään omaisuutta.

19.12.2011 12.41  Jätti

Jep jep, vai sanooko vaan olevansa.....

Voihan se ollakin. Toiset ei taas ole tyytyväisiä yhtään mihinkään koskaan.

20.12.2011 9.45  Hevimies

Ei kyllä se on ihan aidosti onnellinen, ei se koskaan valita mistään mitään. Osaa nauttia vapaa-ajastaan.

20.12.2011 17.02  Jätti

Vaikea mennä toisten pään sisään. Varmaa ei siinä ole muu kuin, että on epävarmaa, vaikka todenäköisyyksillä voidaankin pelata.

21.12.2011 15.05  Hevimies

No aika varmasti se on sossun luukulla asioinu viimeset 20 vuotta että vähemmän epävarmaa sillä on kuin meillä jotka ottaa riskejä elämässä saavuttaakseen jotain.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini