Blogin arkisto

Kun todellisuus hämärtyy ja on vain yksi oikea "uskonto"?

Share |

Maanantai 5.11.2012 - Juha Ahola


juhaahola.jpgUskominen on tärkeä asia! Uskominen voi liittyä uskontoihin, mutta ilman muuta yhtälailla se liittyy tähän arkiseen ja normaaliin elämään. Uskomissanaa ei saa sekoittaa uskontoon. Tässä artikkelissa käyttämäni sanat "uskonto" tai "uskovainen" eivät viittaa uskontoihin, vaan yleisesti ottaen johonkin asiaan uskomiseen.

Toistan, että uskominen on tärkeää. Kolikon toinen puoli on kuitenkin se, että uskominen ei saa mennä yli. Olipa kyseessä urheilusta, uskonnosta tai liiketoiminnasta omaan asiaansa uskomisen ei pitäisi tehdä sokeaksi. Hyvä merkki siitä, milloin uskonto menee yli on se, kun erilaisuuden hyväksyminen vaikeutuu. Kun uskovainen höyryää omaa asiaansa raottamatta yhtään ajatusta sille, että vaikka ko. asiaan uskominen olisi itselle hyväksi, myös muita hyviä uskomisen kohteita olisi. Jos "vain minun juttu" on oikea niin silloin ollaan pahasti metsässä. Tällöin kaiken muun viestinnän polarisoi pois, mikä ei tue omaa uskoa.

Avainsanat: Juha Ahola, osaaminen, itsensä kehittäminen, usko, viestintä, erilaisuus


Kommentit

5.11.2012 11.23  AP

Mielipidepalstat, blogit ja muut internetin saitit ovat täynnä uskovia. Omiin mielipiteisiinsä ja luuloihina uskovia, jotka eivät edes halua muita vaihtoehtoja tai että heidän tietonsa muuttuisi. Hälytyskellot eivät soi.

6.11.2012 10.19  Herppe

Aika paljon on kyse itseluottamuksesta.Siitä onko se tervettä vai ei. Epätervettä itseluottamusta voi olla kumminkin päin.Joko itseluottamusta on liikaa ja mitään kritiikkiä ei ota vastaan tai sitten liian vähän ja antaa periksi itselleen ja muille ilman riittäviä perusteitakin. Ennakkoluulot voivat estää uskomisen oikeisiin asioihin ja myös uskomisen vääriin asioihin. Siis sellaisiin jotka ovat täysin epärealistisia tai täysin epätotta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini