Blogin arkisto

Vaikeuksien kautta voiton tunteeseen

Maanantai 22.6.2015 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgOlle tuli työhaastatteluun Tukholmaan. Hän pahoitteli myöhästymistään.

Hän kertoi heränneensä aikaisin aamulla 100 km Göteborgista etelään, ajaneensa junalla Göteborging lentokentälle vain huomatakseen, että Tukholman lento on peruttu, palasi Göteborgin rautatieasemalle ja otti ensimmäisen Tukholman junan. Siksi hän oli myöhässä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, epäusko, luopuminen, luovuttaminen, rimakauhu, selitys, usko, vaikeus, vastoinkäyminen, voitto

Ei siinä ole mitään järkeä satsata! Lue: Minulla on ainoa totuus!

Perjantai 9.1.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgA: "Jotkuthan ne ovat järjestäneet oikein viikon töistä vapaaksi ennen ylioppilasjuhlia, että saavat järjestellä niitä. Minä en ota vapaata. Käyn ostamassa kakun ja siihen kun vielä laittaa pikkuleipiä, kahvit teet ja jotain pasteijaa niin sehän on siinä. Ei siinä oo mitään järkeä satsata!"

B: "Ylioppilasjuhlat ovat vain kerran kunkin kohdalla. Haluan panostaa niihin. Ne ovat harvoja tilaisuuksia, joihin saadaan sukua koolle."

A: "Minä en ala kuskaamaan lapsia harrastuksiin…"

B: "Minä kyllä kuljetan lapsia harrastuksiin, ettei ne joudu huonoille teille."

A: "Minä en ala vaihtaa auton renkaita itse. Miksi ruveta kyykkimään, kun joku tekee sen puolesta, jos maksaa vähän."

B: "Minä teen autonkorjaustyöt itse. Mitä siitä maksamaan ulkopuolisille."

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, totuus, uskomus, vaihtoehto

Etätyöt ja paloauto

Tiistai 18.11.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgTein etätöitä Tampereella. Ja kun piti etsiä paikka jossa on nopea verkko käytössä, niin valitsin kouluni eli TTY:n. Ja samalla reissulla opin uuden asian eli jos haluaa säilyttää kuulonsa, niin kannattaa valita paikka hiukan kauempaa kuin metrin päästä palohälyttimestä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, etätyö, varautuminen, varmuuskopio

Hyvää maailmanlopun jälkeistä vuosituhatta

Torstai 27.12.2012 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgMayakulttuurin kalenteria ynnäilleiden harrastelijoiden mukaan maailmanlopun piti rysähtää 21.12.2012. Maailma on ilmeisesti pysynyt pääosin sijoillaan, jos luette juttua, koska tein sen ennen h-hetkeä. Tai sitten tavaatte sepustustani taivaassa. Sitä en totisesti toivo, koska silloin ilmeisesti työelämä jatkuu entisen kaltaisena rajan takana. Yrittäjän luonteisena vapaana ammatinharjoittajana olen toki tottunut ajatukseen läpi elämän kestävästä työurasta, mutten sentään iäisyyden.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Ikonen, maailmanloppu, usko, uskomus, terve järki,

Kun todellisuus hämärtyy ja on vain yksi oikea "uskonto"?

Maanantai 5.11.2012 - Juha Ahola

juhaahola.jpgUskominen on tärkeä asia! Uskominen voi liittyä uskontoihin, mutta ilman muuta yhtälailla se liittyy tähän arkiseen ja normaaliin elämään. Uskomissanaa ei saa sekoittaa uskontoon. Tässä artikkelissa käyttämäni sanat "uskonto" tai "uskovainen" eivät viittaa uskontoihin, vaan yleisesti ottaen johonkin asiaan uskomiseen.

Toistan, että uskominen on tärkeää. Kolikon toinen puoli on kuitenkin se, että uskominen ei saa mennä yli. Olipa kyseessä urheilusta, uskonnosta tai liiketoiminnasta omaan asiaansa uskomisen ei pitäisi tehdä sokeaksi. Hyvä merkki siitä, milloin uskonto menee yli on se, kun erilaisuuden hyväksyminen vaikeutuu. Kun uskovainen höyryää omaa asiaansa raottamatta yhtään ajatusta sille, että vaikka ko. asiaan uskominen olisi itselle hyväksi, myös muita hyviä uskomisen kohteita olisi. Jos "vain minun juttu" on oikea niin silloin ollaan pahasti metsässä. Tällöin kaiken muun viestinnän polarisoi pois, mikä ei tue omaa uskoa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, osaaminen, itsensä kehittäminen, usko, viestintä, erilaisuus

Yrittäjäksi nopeasti

Perjantai 9.12.2011 - Ahti Pontinen

Teollisuuskomissaari Antonio Tajani haluaa nopeuttaa yritysten perustamista, kertoi Kauppalehti torstaina 24.2.2011. Nykyisin yrityksen perustaminen vie EU:ssa keskimäärin viikon.

Itse perustaminen kyllä, mutta käytännön toimintaan pääseminen kassavirran kanssa vie aikaa huomattavasti enemmän. Vaikka ennakkoveronumerolla voikin jo laskuttaa, vaatii vakuuttava yrityslaskuttaminen arvonlisäverovelvollisuuden rekisteröintiä ja monia muita käytännön asioita.

Lue lisää »

16 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, Teollisuuskomissaari, Antonio Tajani, YEL, yrityksen perustaminen

Taloudelliseen sekä henkiseen hyvinvointiin on olemassa reseptit

Keskiviikko 7.12.2011 - Mikko Sjögren

Henkisen hyvinvoinnin ja tasapainoisen elämän ytimessä on ymmärrys siitä, että elämä koostuu monelta osin valinnoista. Sen lisäksi pitää vielä ymmärtää, että kannamme itse vastuun niistä. Se että oppii hallitsemaan omaa valtaansa valita on haaste. Sen voittaminen alkaa siitä, että valitsemme mitä ajattelemme ja mitä asenteita meillä on. Valinta siis tavallaan tarkoittaa kykyä reagoida, koska olemme osallisia siihen mitä koemme. Ei siis se, mitä meille tapahtuu, vaan miten sen valitsemme kokea, ja minkä merkityksen sille annamme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Sjögren, hyvinvointi, asenne, vastuu, uskomukset, tietoisuus

Tietämättömyys, piittaamattomuus ja tunnesyyt ovat 3 yleisintä syytä ongelmiin taloudessa!

Torstai 25.8.2011 - Mikko Sjögren

Mitä tehdä, ellet pidä hedelmistä, joita elämänpuusi tällä hetkellä tuottaa. Ongelma on puun juurissa. 
Luonnossa näkymätön kehittää näkyvän. Juuret kehittävät hedelmät.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Mikko Sjögren, asenne, ajatukset, uskomukset, tapa, tavat, valmennus, valmentautuminen

News of the World

Perjantai 5.8.2011 - Kari Uoti

Median tehtävänä on vahtia vallankäyttäjää, toimia demokratian unilukkarina, tuoda julkisuuteen tietoja, joilla ihmiset voivat muodostaa käsityksensä kenelle vallan maassa luovuttaa. Medialla on tärkeä tehtävä demokratiassa.

Media on toisaalta myös businesta, sen tehtävänä on tehdä rahaa omistajilleen, tehdä uutisia, jotka kiinnostavat, joilla ihmiset saadaan avaamaan kukkaronsa median omistajien iloksi.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: kari uoti, media, julkisuus, uskottavuus, News of The World, viranomainen

Korot nousevat, mutta tuskin hetkeen

Keskiviikko 1.9.2010 - Heikki Ikonen

Yritysten ja kuluttajien kannalta korkotaso on talouden tekijöistä keskeisimpiä. Korot ovat yhä historiallisen alhaisella tasolla, vaikka euriborit nykäisivät ylös kesän aikana; nyt sekin piikki on tosin jo taittunut. Kansalaisia varoitellaan silti hallitusta myöten varautumasta korkotason nousuun, mikä sinänsä on oikein. Jos lainat on sidottu liukuvaan korkoon, yritykset ja kuluttajat voivat ajautua vaikeuksiin, jos sietokyky on laskettu liian optimistisen korkokehityksen mukaan.

Lue lisää »

18 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, korkotaso, euribor, inflaatio, viitekorko, marginaali, ohjauskorko, suhdanteet, korkojen heilahtelu

Moraalin lähde kymmenen käskyä?

Keskiviikko 23.6.2010 klo 16.09 - Ahti Pontinen

”Moraalinen kehityksemme ihmisinä on paljon syvällisempää ja aikaisempaa perua kuin kristinuskon päällemme liimaamat opit”, kirjoitti Veli-Pekka Tynkkynen Aamulehden mielipideosastolla viime vuonna.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahti Pontinen, moraalikäsitykset, kaksinaismoralismi, laitoskirkko, Raamatun tulkinta, uskonto ja valta, suvaitsevaisuus, nimikristillisyys, uskonnonvapaus

Uskoako

Keskiviikko 28.4.2010 klo 12.54 - Kari Uoti

Euroopassa Belgia ja Ranska suunnittelevat kieltävänsä burkhan käytön, siis tämän säiliön, minne nainen piilotetaan turvaan miesten katseilta. Burkha alentaa naista ja ylentää miestä. Se on liikkuva vankila ja häpeäpaalu. Onko tällaiselle kiellolle tarvetta ja onko siinä mitään mieltä?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, burkha, uskonto, suvaitsevaisuus, tasa-arvo, itsemääräämisoikeus, valta, vapaus, moniarvoisuus, alistaminen, oikeusvaltio

Oikeus turvalliseen opetusympäristöön

Keskiviikko 3.3.2010 - Kari Uoti

Perusopetuslain 29 §:ssä taataan oikeus turvalliseen opetusympäristöön. Koululainen, joka on velvollinen käymään koulussa on oikeutettu suorittamaan velvollisuutensa ympäristössä, jossa koulunkäyminen on miellyttävää, läksyistä huolimatta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, peruskoulu, oppivelvollisuus, opetusympäristö, säännöt, yhteisöllisyys

Henkilökohtainen tapa valita sijoituskohde antaa parhaan tuloksen

Maanantai 26.10.2009 klo 12.59 - Kai Nyman

Sijoittajalla on käytettävissään monia eri tapoja analysoida sijoituskohteita. Jokaiselle löytyy varmasti omansa. Tässä muutamia tärkeimpiä ryhmiä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kai Nyman, sijoittaminen, sijoituskohteet, analyysi, sijoitusvinkki

He tekevät sen itse

Perjantai 16.10.2009 - Aino Kauhanen

Minua, tavallista Suomen kansalaista, ei oikeastaan kiinnosta pääministerimme mahdollisesti saama lautakasa. En jaksa enää hätkähtää säätiörahoista sen paremmin kuin muistakaan poliitikkojen ympärillä vellovista sotkuista.

Sen sijaan minua kiinnostaa suuresti miettiä äänestyskäyttäytymistäni seuraavissa vaaleissa.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Aino Kauhanen, politiikka, uskottavuus, luottamus, korruptio, äänestäminen, vaalit

Tieto on valtaa?Tiedätkö sinä, että tiedät?

Torstai 16.7.2009 klo 15.40 - Pauli Vuorio

Sanotaan, että tieto on valtaa. Jos ollaan ihan tarkkoja, niin en voi olla samaa mieltä. Pelkästään sillä, että on tietoa ei oikein tapahdu mitään, vaan tietoa pitää käyttää ja sitä pitää käyttää oikein.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tieto, luulo, asenne, usko, intuitio, myynti, tiedostaminen, uskomus, epäluulo, epäusko, asenne

Onko EKP hukannut pallon?

Torstai 12.3.2009 klo 8.00 - Heikki Ikonen

Vaikka suhdanne on kautta maailman pudonnut kuin kivi, Euroopan keskuspankki ajaa omaa linjaansa. Vielä tammikuussa se piti ohjauskorkonsa kahdessa prosentissa. Nyt maaliskuussa se leikkasi koron 1,5 prosenttiin, mutta samaan aikaan Yhdysvalloissa, Japanissa ja Iso-Britanniassa ohjauskorko on lähes nollassa. Korkoerot suurissa teollisuusmaissa ovat yhä harvinaisen suuret. Myös kehittyvissä talouksissa ohjauskorot ropisevat alas, vaikka niissä inflaatiopaineet ovat perinteisesti teollisuusmaita kovemmat.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, EKP, keskuspankki, ohjauskorko, deflaatio, deflaatioriski, finanssikriisi, inflaatio

Palvelua, kiitos - siitä me maksamme!

Torstai 12.2.2009 klo 8.00 - Eila Mäntyjärvi

Näin taantuman kynnyksellä palvelualoilla mietitään pää punaisena, miten saada asiakkaat luopumaan euroistaan säästämisen sijasta ja maksamaan nimenomaan palvelusta. Ei helppo homma, mutta kuluttajaa kuunnellen sekin onnistuu. Viimeistään nyt yrittäjien pitää omaksua asiakaslähtöinen näkökulma sen sijaan, että kaikesta otetaan sentit irti ja asiakasta juoksutetaan ruokatunneilla ja hyllyjen välissä.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Eila Mäntyjärvi, palvelu, asiakas, ostoskeskukset, sovituskopit

Jouluksi pilkottaa valoakin

Maanantai 15.12.2008 klo 8.00 - Heikki Ikonen

Huonoista talousuutisista ei ole nyt pulaa, mutta lohdullisiakin kuulemme jo. Keskuspankit kautta maailman ovat alentaneet ohjauskorkoja rutkasti. Yhdysvalloissa se on jo prosentissa ja ennusteet vilauttelevat nollaa. Euroopan keskuspankin pelisilmää ei voi kehua, nostihan se korkoa vielä viime kesänä. Euroalueen ja Yhdysvaltojen korkoero ei ole kuitenkaan koskaan päässyt leveäksi, joten EKP voi ensi vuonna pudottaa ohjauskoron alle kahden prosentin.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, pörssit, osakemarkkinat, talousuutiset, keskuspankki, keskuspankit, ohjauskorko, pankki, EKP, korko, korot, Fed, pörssi