Blogin arkisto

Mietitkö miten voisit johtaa myyntitiimiäsi parempiin tuloksiin? - Moniaivoinen ratkaisu voisi toimia sinullakin

Share |

Maanantai 24.6.2013 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgPainaako ylempi johto päälle? Ovatko myyjät passiivisagressiivisia?

Olet jo miettinyt ratkaisua pääsi puhki ja alat tulla siihen tulokseen, ettei ratkaisua ole olemassa. Olet kokeillut erilaista, mutta mikään ei ole toiminut haluamallasi tavalla.

On syntynyt itse itseään ruokkiva negatiivinen kierre. Epäonnistuminen seuraa toistaan. Usko on mennyt. Tilanne näyttää pahalta. Voi olla, että tekee mieli luovuttaa.

Älä kuitenkaan luovuta, sillä on sinulla on vielä yksi keino jäljellä.

Nimittäin minä. Huh! Aika polleeta. Anna kun selitän…

Tiedän nimittäin yhden asian. Sinä osaat itsekin muuttaa myyntitiimisi suunnan. Et vain ole vielä keksinyt miten. Voin olla avuksi siinä.

En tietenkään ole mikään taikuri. Olen silti keksinyt monille asiakkailleni keinot myynnin muuttamiseksi positiiviseen suuntaan.

Tiedän erään toisenkin asian. Sen, että ei ole yhtä patenttiratkaisua, joka toimii kaikille. Siksi sitä ei voi ottaa paketista ja ryhtyä käyttämään.

Ratkaisu on kehiteltävä. Siinä voin olla avuksi, mutta en minäkään yksin, vaan myynnin johdon ja myyjien kanssa. Ratkaisu on useitten aivojen yhteistyön tulos.

Yhteistyö merkitsee, että ratkaisua pidetään osallistuvien omana. Ratkaisu ei ole annettu, vaan itse kehitetty, joten sen toimimaan laittaminen on todennäköistä.

Helpoin, nopein ja edullisin tapa alkaa ratkaista myynnin pulmia on, että myyjät kertovat mitä he itse haluavat ratkaista, pitävät ongelmana, eivät osaa, tai uskalla tai mikä on heille heidän omasta mielestään haasteena.

Sitten workshopissa puretaan nuo avoimet kysymykset. Luodaan ratkaisuehdotukset ja sovitaan miten edetään.

Pulmat ja haasteet alkavat poistua. Ilmapiiri muuttuu. Koetaan, että asioille voi oikeasti tehdä jotain. Se merkitsee itseluottamusta.

Näet nopeasti tuloksia. Huomaat että työsti helpottuu ja tulokset alkavat parantua. Jonkin ajan kuluttua et muista epätoivoista tunnetta koskaan olleenkaan.

Moniaivoinen ratkaisu voisi toimia sinullakin.

Ota nyt yhteys, jos haluat puhua kanssasi luottamuksellisesti. Et maksa siitä mitään.

Arvostan jos haluat antaa palautetta tai oman mielipiteesi alla olevaan kommenttikenttään tai lähetä minulle s-postia.

Heikki Matias Luoma
Actional Oy
www.actional.fi

Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, coaching, esimiestyö, innostaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, muutoksen johtaminen, muutoksen suunnittelu, muutosjohtaminen, muutosvalmennus, myynnin suunnittelu, myynti, myyntiprosessi, strategian jalkautus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini