Blogin arkisto

Emme ota tikkaa töihin!

Share |

Perjantai 15.11.2013 - Juha Ahola


juhaahola.jpgOletko kuullut tuttavan kertovan laittaneensa jo 50 tai 100 työhakemusta, mutta mistään ei kuulu mitään? Taannoin luin artikkelin, jonka mukaan eräs henkilö oli hakenut noin 500 paikkaan töihin tuloksetta.

Periksiantamattomuudesta on annettava taputusta olalle, mutta toisaalta on mahdollista, että muutama räpsäytys korville olisi myös paikallaan. Miksi?

"Eilisen taidot ovat eilisen taitoja ja ne elättävät vain museossa työskentelevän ja hänetkin välillisesti." – Jari Sarasvuo, Sisäinen sankari

 Mietitäänpä asiaa työnantajan vinkkelistä. Haluaako työnantaja palkata töihin sellaisen "tikan", joka hakkaa päätä seinään, vaikka lopputulos ei olisi odotettu. Tätä päivää on nopea ja iteratiivinen tapa oivaltaa ja oppia. Työ kehittyy kaiken aikaa.

"Tyhmyyden määritelmä on se, että tekee samoja asioita uudelleen ja uudelleen, mutta odottaa erilaista lopputulosta." – Jari Sarasvuo, Sisäinen sankari

Jos 50 työhakemusta ei tuota minkäänlaista reaktiota, olisiko siis aika päivittää hakemuksen sisältöä tai keksiä muita lähestymistapoja työn hakemiseksi, jotta pääsisi työhaastatteluihin ja sitä kautta ehkä jopa töihin. Sinnikkyys on edellytys menestymiselle, mutta tosiaan on hyvä oivaltaa myös se tilanne, jolloin on hyvä kääntää kurssia. Työnantaja haluaa palkata toki tunnollisen ja kuuliaisen työntekijän, mutta yleensä ottaen oma ajattelu on vähintäänkin suotavaa.

Älä hakkaa päätä seinään, jos huomaat, että tunneli pimenee vain. Osaaminen on tärkeää, mutta ehkäpä vielä tärkeämpää on nopea oppiminen.

Oppia ikä kaikki. Osoita oppimiskykyä, äläkä vedä mattoa itsesi jalkojen alta kertomalla, että hakkaan päätä seinään niin kauan kuin on tarve, tuottipa se tulosta tai ei.

Juha Ahola

vauhtipyora.fi

Avainsanat: Juha Ahola, työnhaku, asenteet, muutos, oppiminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini