Blogin arkisto

Johtajan ja esimiehen rooliin kuuluu päätöksenteko

Share |

Perjantai 18.3.2016 - Juha Ahola


juhaahola.jpg”Mitä tekisin työntekijän kanssa, joka ei tunnu motivoituvan, vaikka olemme tehneet yhtä ja toista hänen kanssaan?”
”Mitä tarkalleen ottaen olette tehneet?”
”On perehdytetty, pidetty useita henkilökohtaisia tapaamisia, sparrattu, eikä mikään tunnu tepsivän. Mitä tehdä?”
”Olisko aika antaa varoitus tai jopa potkut?”

Kyllä, potkujen antaminen on esimiehen/johtajan yksi tehtävä. Niitä päätöksiä pitää pystyä tekemään silloin, kun on niiden aika. Ei-motivoitunut työntekijä jää paremman puutteessa helposti roikkumaan työyhteisöön, pilaa muiden fiilistä ja ilmapiiriä sekä syö samalla esimiehen/johtajan uskottavuutta.

Miksi hän syövyttää auktoriteettia? Koska muu työyhteisö tietää, että olisi aika antaa potkut, mutta kantti tai ymmärrys johdolla ei riitä.

Pitää erottaa kaksi asiaa. Halu/motivaatio ja kyvyt. Jälkimmäisiä voi useimmiten koutsia, mutta ensinmainittua on huomattavasti hankalampi korjata, jos ollaan menty väärille raiteille.

Johtajille/esimiehille päätöksenteko on toiminnan edellytys. Kukaan ei arvosta johtavassa aemassa olevaan päättämätöntä jabbastelijaa.

Jos esimiehen/johtajan intuitio on, että tästä ei tule mitään niin silloin siitä ei tule mitään ja poikkeuksetta ei-motivoitunutta työntekijää katsellaan liian pitkään. Ongelma on vielä varmempi, jos samainen esimies/johtaja on palkannut ko. työntekijän, koska potkujen antamisen hidasteena on se, että tällöin esimies/johtaja kokee epäonnistuneensa itse rekrytoinnissa ja siksi yrittää jumpata työntekijästä motivoituneen.

Järvisimpukkaa hieromalla helmeä ei löydetä.

Harvoin kuulee tarinaa, että jumppaaminen olisi auttanut. Jonkin aikaa motivaatiota voidaan tekohengittää, mutta lopputulos on yleensä sama – potkut.

Esimiehet/johtajat tarvitsevat rohkeutta toimia, vaikka Suomen lainsäädäntö on asiasta vaikeaa tehnytkin. Potkuja edeltävän keskustelun pitää olla aito, rehti ja suora rakentavassa hengessä. Ei ole mitään syytä loukata toista. Joskus vain on aika teiden erkaantua.

Potkujen antaminen on eräs päätös, joka on vain tehtävä ja elämä jatkuu. Esimiehen/johtajan tehtävä on huolehtia koko työyhteisön menestymisestä, ja ei-motivoitunut työntekijä on kuin syöpä elimistössä. Vastuu yhteisestä hyvästä on vain otettava!

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, organisaatio, johtaja, esimies, esimiestyö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini