Blogin arkisto

Haetaanko töihin vai etsintääkö työntekijää

Share |

Torstai 29.9.2016 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgIstuin yhtenä iltana Viking Linen Gabriellallan ravintolassa ja matkustin kohti Tukholmaa. Halusin nähdä Snösätrassa pidetyn Spring Remaken töitä. Ravintolassa soitti tyypilliseen tapaan itä-eurooppalainen neljästä miehestä ja yhdestä naisesta koostuva bändi. Ja musiikki oli tyypillistä kasaripoppia ja hiukan venäläisiä iskelmiä niiden seassa.

Bändi soitti ammattitaitoisesti, mutta hengettömästi. Laulaja lauloi hyvin, kiitti kappaleiden välissä ja väliin lauluvuoro vaihtui naissolisitilta miehille. Musiikki oli sellaista tanssittavaa muzakia.

Kuuntelin, join kokista ja katselin tanssilattialla heiluvia ihmisiä. Viereiselle jakkaralle istui mies, sellainen hiukan minua nuorempi ja paremmin pukeutunut. Itse nörttinä en osaa pukeutua muuten kuin mustiin farkkuihin ja mustaan t-paitaan.  Hänkin jäi kuuntelemaan ja katselemaan bändin soittoa ja tanssijoita.

Hän aloitti keskustelun, kysyi jotakin nopeasti riikinruotsilla ja vastasin etten puhu ruotsia. Keskustelu vaihtui englannille. Juttelimme niitä näitä ja pohdimme bändin soittotaitoa. Jossain välissä hän kysyi, että miksi kaikki ruotsinlauttojen bändit ovat samanlaisia. Ja taisin vastata, että rekryspeksit määrittelevät sen, että bändit ovat toistensa klooneja.

Tuo keskustelu tuli mieleen, kun luin Emporen blogia, jossa pohdittiin sähköisten järjestelmien etuja ja haittoja.  Eli tällä hetkellä, kun työvoimaa on tarjolla yllin kyllin samoin kuin itä-eurooppalaisia bändejä soittamaan ruotsinlaivoille, niin rekrytoijat tarjoavat motivoituneille hakijoille mahdollisuutta saada töitä. Hiukan niinkuin almuja.

“P.S. Viimeisenä vinkkinä vielä tämä: Se että täyttää kattavasti tärkeimmät tietonsa hakuohjeiden mukaan sähköiseen järjestelmään, kertoo myös siitä, että todella on motivoitunut haettavaa tehtävää kohtaan!”, Emporen blogista

Osaavan tekijän hakemisessa pitää ajatella asioita toistepäin kuin normaalisti. Eli rekryäjä ei tarjoa mahdollisuutta tulla meille töihin. Vaan pyrkii keksimään keinon, millä saa parhaimmat ja sopivimmat houkuteltua tulemaan heille töihin. Ajatella hiukan kuin huippu  F1- tallin omistaja. Eli kuinka saa houkuteltua sen parhaan kuskin itselleen. Ei joku Hamilton tee motivoitunutta hakemusta päästäkseen ajamaan Mersulla vaan talli tarjoaa hänelle niin kattavaa pakettia, että hän suostuu ajamaan heillä.

Jos haluat saada löytää ruotsinlaivalle muzakia soittavan bändin, niin voit odottaa motivoituneitten bändien hakemuksia. Mutta jos haluat saada Nightwishin soittamaan, niin sinun pitää tarjota niin kattavaa pakettia, että he ovat kiinnostuneita.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työskentely, työpaikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini