Blogin arkisto

Pekkaset pakkiin

Tiistai 20.11.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät vaatii pekkasvapaiden poistamista. Suomessa työssäoloaika on Euroopan lyhyin. Yritysten kilpailukyky on vaakalaudalla ja tuottavuutta ja tehokkuutta on saatava lisää. Viennin romahtaminen lisää yritysten irtisanomiskierrettä. Lisäksi on syytä vakavasti miettiä yrityskohtaisia joustoja, jottei riippakiveksi ja kuopattavaksi joutava raamiratkaisu saa aikaan yritysten konkurssiaaltoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, työsuhde, kilpailukyky, tuottavuus, pekkasvapaa, ammattiliitot, irtisanomissuoja

Työsuhteiden päättämisen kustannukset ammattiliitoille

Tiistai 2.10.2012 - Harri Jyrkiäinen

Suomen Pienyrittäjät vaativat pikaisesti Suomeen Pienyrittäjälakia. Tämä uusi laki takaisi yrittäjille sosiaaliturvan, kasvun edellytykset ja henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuuden. Esitämme myös uutta toimintamallia, jossa työntekijäjärjestöille siirretään velvoite huolehtia jäsenistönsä työsuhteiden irtisanomiskustannuksista. Lisäksi vaadimme hallitukselta selvitystä yrittäjien sosiaaliturvasta.

Tämän vuoden aikana lähes poikkeuksetta uudet työpaikat ovat syntyneet pieniin yrityksiin. Nykyinen järjestelmä ja käytäntö on rakennettu isoja ja monikansallisia konserneja käsittäväksi pienyrittäjyyttä syrjiväksi malliksi.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, työsuhde, ammattiliitot, yrittäjä, sosiaaliturva

Poliittisen järjestelmän rahankeräyskustannukset

Maanantai 27.4.2009 - Ahti Pontinen

Suomalaisessa järjestelmässä valtaapitävien puolueiden ja tahojen toimintaa tuetaan suoraan ja myös välillisesti yhteiskunnan/valtion varoista. Joudutaan tekemään melkoisesti kansantaloudelle tuottamatonta työtä, jotta itse järjestelmän koukerot tulisivat "lain kirjaimen" mukaiseksi.

Yksi - ja korostan, että vain yksi - pieni esimerkki tästä on lehdistötuki.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Ahti Pontinen, eduskunta, lehdistötuki, ammattiliitto, ammattiliitot, rahankeräys

Yrittäjärasismia

Tiistai 11.11.2008 klo 9.10 - Ahti M. Pontinen

Kun työntekijä pienessä palveluyrityksessä sairastuu tai jää hoitamaan vaikkapa sairasta lastaan, hän on poissa tuottavasta työstä. Yrityksen on kuitenkin maksettava palkka kaikkine sivukuluineen. Vastaavalta ajalta jää laskutus kertymättä, eli juuri se raha, jolla yrityksen tulisi maksaa palkka. Mistä tämä raha otetaan?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Ahti Pontinen, yrittäjä, yritys, yrittäjärasismi, yhteiskunta, työntekijä, sairasloma, palkka, raha, ammattiliitot