Blogin arkisto

Turha byrokratia pois - ajatuksia leanista

Keskiviikko 2.12.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgOlen seurannut muutaman päivän Petri Hollmenin Perjantaikokki-blogia, jossa hän kritisoi työsuojelutarkistusta ja sen pikkutarkkuutta. Teksti on kyllä osin kirjoitettu kieliposkessa, mutta takana on mielestäni ihmettelyä myös siitä miksi määrättyjä rutiineja pitää noudattaa. Tekstin eräässä kommentissa yksi lukijoista puhuu myös lean managementista ja mainitsee sen olevan huonon byrokratian poistoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, lean, rutiini, byrokratia

Pienyritykset verottajan hampaissa

Maanantai 14.2.2011 - Heikki Ikonen

Olen kuullut vinon pinon kauhutarinoita verottajan ja verolakien tavasta kohdella pienyrityksiä. Sain tästä makua perustaessani vuosi sitten toiminimen, jotta voisin veloittaa hiukan taloyhtiötämme isännöinnistä. Toiminnan liikevaihto oli pari tonnia vuodessa eli niin vähäinen, etten joutunut edes alv-velvollisuuden piiriin. Toiminimestä kertyvät vähäiset verot aioin hoitaa yliverottamalla verokortillisia normitöitäni.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, verotus, yritysverotus, ennakkoverot, ennakkoveroarvio, verorikkomus, byrokratia

Nuoret miehet kädestä pitäen töihin?

Keskiviikko 10.6.2009 - Aino Kauhanen

Lähipiirissäni on kaksi nuorukaista, jotka ovat juuri valmistuneet ammattiin. Isiensä jälkiä kulkevat pojat ovat metallimiehiä – ja ylpeitä siitä.

Pojat ovat koko opiskeluaikansa paiskineet kesät ja muutkin lomat isiensä työpaikoilla. Alun siivoiluhommat ovat vuosien mittaan vaihtuneet osaamista vaativiin oikeisiin töihin. Työnantajat ovat mielissään katselleet, miten nuori polvi tekee innolla töitä, pojat ovat olleet tyytyväisiä, että ovat saaneet hitsata työn ja opiskelun saumattomasti yhteen.

Molempien poikien piti saada työpaikka tutusta firmasta valmistumisen jälkeen. Mutta vientivetoisiin yrityksiin iskikin lama oikein toden teolla. Poikia ei palkata edes kesätöihin, kun vakituinen väki on lomautettuna, kukin vuorollaan.

Lue lisää »

16 kommenttia . Avainsanat: Tarja Cronberg, kesätyöt, työllistyminen, metalliala, työllisyys, lomautukset, Kela, byrokratia

Byrokratian kukkasia

Perjantai 5.6.2009 - Pekka Niskanen

Byrokratialla tarkoitetaan virkavaltaisuutta. Sanahan on itsessään ihan neutraali. Byrokratian pitäisi siis olla järjestäytyneen yhteiskunnan tukipilari. Mutta kun pilasivat sen, byrokraatit nimittäin.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Byrokratia, Kela, työttömyyspäiväraha, byrokraatti, Ajoneuvohallintokeskus, parkkikiekko, pysäköintikiekko, pysäköintikiekkokirja, kiekkokirja, parkkimaksu, pysäköintimaksu, pysäköintivirhemaksu, liikenne- ja viestintäministeriö

Käytännön toiminta on asenteiden oikea mittari - kaikkien arvojen uudelleenarviointi

Perjantai 29.8.2008 klo 15.17 - Pauli Vuorio

Suomessa yrittäjien paperisodan helpottamiseen tähtäävään taisteluun on tulevaan budjettiin tiettävästi varattu naurettavat 200 000 euroa. Vuosittain Suomessa perustetaan noin 30 000 uutta yritystä. Suhde ja käytännön toimet yrittäjyyden tukemiseksi ovat tässä kohtaa itkettävän naurettavia. Hallitus ilmeisesti varaa kuitenkin 10 miljoonaa euroa yksinyrittäjien ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Yrittäjä, yhteiskunta, byrokratia, työntekijä, konkurssi