Blogin arkisto

Suomalainen yrittäjähenki

Keskiviikko 17.6.2009 klo 21.01 - Sampo Terho

Nostamme muutamia aikaisemmin sivustollamme julkaistuja kirjoituksia uudelleen kommentoitaviksi niiden ajankohtaisen teeman takia. Osallistu keskusteluun ja ota kantaa!

Yrittäjyyttä on pitkään arvostettu Suomessa harmillisen vähän. Yrittäjää pidetään usein jotenkin ahneena, järjestelmään sopeutumattomana yksilönä, jonka epäonnistumista naureskellaan ja menestystä kadehditaan.

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Sampo Terho, yrittäjähenki, suomalaisuus, yrittäjyys, kateus, asenteet

Vain harvatko voittavat ja onnistuvat?

Tiistai 20.1.2009 klo 13.11 - Rauno Korpi

Haluan kiihottaa lukijan omaa pohdiskelua otsikon sisältämistä ilmiöistä. Entisenä jääkiekkovalmentajana olen kohtuullisen huolestunut meidän suomalaisten voittamis- ja onnistumisnäkemyksistä. Maailma ja pieni tasavaltammekin raaistuu jatkuvasti.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: kilpaurheilu, Rauno Korpi, Korpi Rauno, yrittäjyys, onnistuminen, epäonnistuminen, menestyminen, kateus

Kun mikään ei riitä

Keskiviikko 13.2.2008 klo 11.50 - Pauli Vuorio

Jälleen on voitu seurata elinkeinoelämän, työnantajien ja työantajien etujärjestöjen katkeria puheita muun muassa työntekijöiden sairauslomien määrästä ja palkallisuudesta. On vakavasti esitetty, että työntekijöiden oikeutta palkalliseen sairauslomaan tulee rajoittaa tai palkallisuus tulee jopa purkaa.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: pääkirjoitus, työnantajat, elinkeinoelämä, työntekijä, kateus