Blogin arkisto

Multitaskauksen sijaan puhutaan keskittymisestä

Keskiviikko 10.2.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgJoskus aikoinaan istuin kuulokkeet päässä ja koodasin. Koodasin, kuuntelin musiikkia ja koodasin. Kunnes tunsin koputuksen olkapäällä. Ajatus katkesi ja puolen tunnin pähkäily menetti merkityksen. Koputtaja oli taloupäällikkö joka piti työrauhan rakentamista musiikkia kuuntelemalla turhana. Ja hänen kysymyksensä oli aika yksinkertainen: “Kuinka voit keskittyä kun hevi pauhaa kuulokkeissa?”

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työtapa, tapa, tavat, multitasking, moniajo

Ajanhallintaa ja tuottavuutta

Tiistai 28.1.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgIhmisellä on aika usein yleviä ajatuksia. Etsitään parempaa elämää, huikeita seikkailuja tai vaikkapa downsiftataan. Mutta ajanhallinnassa ei ole kyse näin suurten asioiden saamisesta, vaan siitä että on selvästi tavoiteltavia asioita.

Ainakin itsellä ajanhallinnassa tuppaa olemaan ongelmana moniajo. Liikaa projekteja käynnissä ja niiden priorisointi on aina hankalaa. Mutta ongelmaan on loppujen yksinkertainen ratkaisu eli ajanhallinta. Joku viisas on sanonut, että paraskaan kartta ei auta jos ei tiedä minne on menossa. Ja väliin tuntuu, että omat päämäärät ovat liian epämääräisiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, ajanhallinta, tuotavuus, moniajo, multitasking

Moniajoa - työtehon huonontamista

Tiistai 7.1.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgLuin ohimennen Talouselämästä artikkelin huonoista työntekijöistä. Artikkelissa oli referoitu Cracked.comin artikkelia, jossa esitettiin viisi tieteellistä syytä siihen että on huono työntekijä. Ja yksi syistä oli aivojen moniajo.

Esimerkiksi Kanban on tuotu mukaan ketterien menetelmien työkalupakkiin mm. siitä syystä, että sen avulla saadaan organisoitua töitä ja rajattua yhtäaikaisen töiden määrää. Suurella määrällä yhtäaikaisia töitä on tapana hidastaa kaikkien vaiheiden osien valmistumista. Ihmisen huomiokyky hajaantuu usean työn kesken ja tällöin kaikki työt tulevat huonommin suoritetuksi. Siltikin monissa projekteissa päällekkäisiä töitä tehdään paljon ja oletetaan niiden nopeuttavan työn valmistumista.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Vahtolammi, moniajo, työteho, työskentely, työ, multitasking