Blogin arkisto

Terve elinkeino ei tukea kaipaa

Torstai 3.1.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgElinkeinoelämän ja palkansaajajärjestöjen kellokkaat kiehuvat kiukusta, kun Turussa toimiva telakka STX Finland ei saanut kaipaamaansa 50 miljoonan lainaa, ja jättiristeilijän tilaus lipsahti Ranskaan yhtiön sisartelakalle. Valtion liki 30 miljoonan innovaatiotuki ei riittänyt.

Miljardiluokan kaupan olisi mieluusti jokainen saanut Suomeen, mutta ei millä tahansa ehdoilla. Eräiden asiantuntijoiden mukaan veronmaksajien vastuut olisivat voineet kasvaa mainittuja lukuja paljon suuremmiksi, etenkin jos valtio olisi lähtenyt telakan osaomistajaksi yhtiön toiveiden mukaisesti.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, elinkeinoelämä, palkansaajajärjestöt, elinkeino, tuki, yritystuki, telakkateollisuus

Yrittäjä, maailmanparantaja

Perjantai 5.12.2008 klo 8:14 - Pauli Vuorio

Kovin harva haluaa oikeasti parantaa maailmaa. Tai haluaa, mutta ei ole valmis tekemään mitään itse asian eteen. Käytännössä yrittäjä on kuitenkin juuri tällainen henkilö.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yrittäjä, työ, työpaikka, palkansaaja, pauli vuorio,

Tasa-arvolöpinää

Sunnuntai 23.11.2008 klo 12:41 - Ahti M Pontinen

Kauan on jauhettu sanontaa: "Naisen euro on 80 senttiä miehen eurosta." Onko kukaan huomannut, että yrittäjän euro on 50 senttiä palkansaajan eurosta?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: tasa-arvo, tasapalkka, ahti pontinen, yrittäjän edut, palkansaaja, palkkaerot, sosiaaliset edut