Blogin arkisto

Luomakunnan kruunu, ei aina - Uusi päivä / Uusi asia

Tiistai 26.5.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgIhmiset pitävät kaikilla mittapuilla mitattuna itseään luomakunnan kruununa. Osaamme kävellä kahdella jalalla, käyttää käsiä ja ajatella menneisyyttä ja tulevaisuutta. Ja kertoa sanallisesti kaikesta noista asioista. Vaikka aivokapasiteettimme on melkoisen mahtava, niin emme siltikään ole luomakunnan kruunu ainakaan työmuistin käytössä.

Kädellisistä ainakin simpanssit hyödyntävät työmuistia tehokkaammin kuin ihmiset. Ihmisen työmuistia kuvaillaan seuraavien asioiden avulla eli muistissa pysyy noin 7  asiaa yhtäaikaa ja tietoja talletaan noin 20 sekuntia. Eli muistamme aika pienen osan asioita kerralla ja hyvin vähän aikaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, ihminen, työmuisti, osaaminen, sosiaalisuus, simpanssi

Hölösuu työntyy joka paikkaan! Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot ovat eri asia!

Perjantai 11.7.2014 - Juha Ahola

holosuu.jpgTunnistatko hölösuun, joka ei pelkää avata suutaan tilanteessa kuin tilanteessa, mutta samalla sinua hiukan hirvittää, että munaakohan hölösuu taas itsensä?

Oletko tekemisissä mukavien ”naapurin tyttöjen” kanssa, jotka ovat kyllä miellyttäviä vuorovaikutustilanteissa, mutta eivät tee aloitteita kovinkaan innokkaasti?

Meitä on moneen junaan! Tämä artikkeli on karkeistettu luokittelu sosiaalisuuteen ja sosiaalisiin taitoihin liittyen. Nämä kaksi asiaa on syytä erotella toisistaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, sosiaalisuus, hölösuu, naapurintyttö, yli-sosiaalinen