Blogin arkisto

Aivot narikkaan

Tiistai 16.9.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgYksi vaikeimmista asioista ymmärtää on se, että ihmisen aivoilla on rajallinen toimintakapasiteetti. Eli niitä pitää lepuuttaa vapaa-ajalla ja lomalla. Sekä antaa armollinen paluu takaisin työelämään. Aika moni ajattelee, että aivot lepäävät nukkuessa, mutta niinkään se ei ole, vaan aivot työstävät päivällisiä ajatuksia silmien ollessa kiinni. Sen huomaa väliin erilaisista ja hyvinkin sekavista unista.

Itse olen kiinnostunut luovuudesta ja sen ylläpitämisestä. Ja siksi aina väliin pohdin sitä, miten aivoja pitää huoltaa. Ja yhden asian olen oppinut omalla urallani eli sen, että aivoille pitää antaa mahdollisuus lepotaukoihin. Se on elinehto sille, että pystytään muuhunkin kuin triviaaliratkaisuihin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, aivot narikkaan, aivot, tasapaino

Työelämän harmonia auttaa onnistumaan

Keskiviikko 22.1.2014 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgKuulin tämän ilmauksen toissapäivänä, työelämän harmoniasta. Olet varmaan kuullut aiemminkin "työelämän tasapainosta". Ajatus harmoniasta tuntui järkeenkäyvältä ja se itseasiassa kuulosti paljon paremmalta. (Kiitos Lisa Horner!)

Juomisesta. Minulla on herkullinen kuppi yerba mate -teetä tänään, ja leikin, että se on vahvaa kahvia. Entä mitä sinun aamuusi kuuluu? Klikkaa kommenttia alle ja kerro mitä haluat. Tai jaa ajatuksiasi uutiskirjeeseen liittyen joskus myöhemmin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, työelämä, harmonia, tasapaino

Taloudellisen suojan periaatteet

Maanantai 9.5.2011 - Jaakko Savolainen

Meille tavallisille ihmisille tarjotaan viihdettä! Eräs pankki neuvoo asiakkaitaan laittamaan taloutensa tasapainoon. Tasapaino, he mainostavat, on hämmentävän näköinen viritys, jossa yhdellä kulmalla sojottavan asunnon päälle on ladattu huteran näköinen kyhäelmä. Asunto, suksi, auto ja jopa tuttipullo killuvat sen näköisinä, että Newtonin laki vetovoimasta ei päde niihin.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Jaakko Savolainen, pankki, talous, tasapaino